Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Den Siste Tempelridder (2009)

Menneskenes fortid skjuler mange mysterier, løsningene finnes der vi minst aner det; midt i blant oss! Middelalderens tempelridderorden etterlater seg en skatt som skal inneholde svarene på livets største hemmeligheter. Skatten ble en legende og det eneste sporet er et kryptisk dechiffrerings- apparat, som tusen år senere stilles ut på et museum i New York. Der blir arkeologen Tess Chaykin(Sorvino) skrekkslagent vitne til at fire tempelriddere kommer ridende inn og stjeler apparatet - jakten på skatten kan begynne!

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

2t 46min
The Last Templar
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Suzette Couture
Manusforfatter
Raymond Khoury
Forfatter
Skuespillere
Mira Sorvino
Tess Chaykin
Kenneth Welsh
Bill Vance
Omar Sharif
Konstantine
Russell Yuen
FBI agent
Christopher Backus
CIA agent Jay
Craig Thomas
Politikaptein
Don Jordan
Major
Vlasta Vrana
Drosje sjafør
Jason Cavalier
Crackhead
Produsenter
Zakaria Alaoui
Medprodusent
Michael Prupas
Sjefsprodusent
Sandrine Gros d'Aillon
Medprodusent
Irene Litinsky
Produsent
Annet
Thomas Burstyn
Cinematografi
Normand Corbeil
Komponist
Arthur Tarnowski
Redigering
Zoe Sakellaropoulo
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Jakten på en tidløs skjult hemmelighet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Tess Chaykin er en kvinne i sin beste alder, er aleneforsørger for sin datter og en interesse innenfor arkeologi etter sin avdøde far. For å hedre sin fars verk begir hun seg på et farefull og hemmelig oppdrag for å finne en skjult skatt og hemmelighet gjemt av noen tempelriddere mange hundre år tidligere. Utgangspunktet for denne skattejakten er et brutalt innbrudd på et museum med verdifulle gjenstander fra gammel katolsk tid. Innbruddstyvene er fire tempelridderkledde menn på sine hester som forlater åstedet med verdier for utallige summer. Jakten er i gang, og Tess får ufrivillig hjelp av FBI agenten Sean Daley som mest er opptatt av å finne en morder, mens Tess er ute etter skatten.Tess Chaykin setter sin lit til det som kan bevises gjennom vitenskapen og har ingen tro på Gud, mens FBI agenten har sin tro, men hengivenheten er ikke helt på plass, og når han føler han ikke har gjort det godt nok så prøver han å bote for det med bl.a. avhold fra banning. Allikevel, dette går dårlig og troen sjangler og vi som ser filmen innser kanskje at det må skje en ”ny fødsel” for at et sant trosliv kan komme fram.

Ellers tar filmen for seg tempelridderordenen som i sin tid bl.a. hadde som oppdrag å beskytte kirken og dens hemmeligheter fra inntrengere. Resultatet var ofte krig og blodbad, noe som bl.a. har vært med å satt den kristne tro i dårlig og ubibelsk lys. I løpet av filmens gang så er man ofte inne på områder som omhandler troen, og trosdefinisjonen her er kanskje mer den klisjéfulle katolske troen man finner i de fleste filmer i denne sjangeren. Det lyseste punktet er en visdomsfull og ydmyk eldre fyr med navn Konstantin som antakeligvis er en hengiven katolikk og som gir noen gode ord på veien, men i disse tider når man skal inkludere alle under en paraply, så klarer han å si at alle egentlig er Guds barn, noe som er stikk i strid med Bibelens lære.Denne miniserien baserer seg på en roman av Raymond Khoury og har sine spennende punkter og har et eventyrpreg over seg, med bl.a. kjøring i fine ørkenlandskaper og actionfylte scener der hovedpersonene er involvert, alltid med andre sultne banditter i hælene. Filmen har veldig god bildekvalitet og skuespillet er over middels godt. Historien som filmen prøver å formidle er noe usannsynlig, verden veldig liten og tilfeldighetene har en stor rolle, men filmen har et visst driv, men egner seg kanskje best for dem som er interessert i tempelriddere og heseblesende skattejakter. ”Den siste tempelridder” er altså en miniserie som kjemper seg fram i kjølevannet av filmer som ”Da Vinci Koden” og ”Engler og demoner” og duger greit for dem som er ute etter tempelriddereventyr uten særlig troverdig kristent budskap.
3.67 av 7 - -
0.42 sekunder