Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Crusade - A March Through Time (2007)

Den unge fotballspilleren Dolf(Flynn) bommer på mål under junior EM, og laget hans blir slått ut. Vel hjemme besøker han moren(Watson) på laboratioriet mens hun tester ut en revolusjonerende tidsmaskin. Dolf bestemmer seg for å reise 12 timer tilbake I tid for å spille kampen på nytt, men ved et uhell reiser han tilbake til år 1212. Reddet fra banditter av den vakre Jenne(Leonidas), mislykkes hans første forsøk på å reise hjem igjen. Dolf blir med Jenne og tusenvis av andre barn på en pilegrimsreise som ledes av den unge religiøse og visjonære Nicolas(Timmins). Dolfs moderne innstilling blir både en fordel og en ulempe for ham og han blir både sett på som et mirakel og som djevelens disippel av sine nye venner.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 38min
Crusade in Jeans, Kruistocht in spijkerbroek
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Ben Sombogaart
Forfattere
Bill Haney
Manusforfatter
Thea Beckman
Forfatter
Chris Craps
Manusforfatter
Jean-Claude Van Rijckeghem
Manusforfatter
Skuespillere
Udo Kier
Dr. Lawerence
Benno Fürmann
Thaddeus
Michael Culkin
Anselmus
Emily Watson
Mary Vega
Jan Decleir
Count of Rottweil
Steve Preston
Count Rottweil's Henchman
Dean Gregory
Ludovico's Guard
Béla Unger
Dark Horse Rider
Joe Flynn
Dolf Vega
Produsenter
Tim Disney
Produsent
Bill Haney
Produsent
William Haney
Produsent
Jet Christiaanse
Produsent
Esther Thedinga
Medprodusent
Natascha Teunissen
Medprodusent
Sándor Söth
Medprodusent
Aron Sipos
Medprodusent
Michel Houdmont
Medprodusent
Jimmy de Brabant
Medprodusent
Annet
Hubert Pouille
Produksjonsdesign
Herman P. Koerts
Redigering
Reinier van Brummelen
Cinematografi
Jurre Haanstra
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Eventyr på sitt beste

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Fotball-laget til Dolf Vega tapte på grunn av ham, så han tar i bruk tidsmaskinen som moren holder på å jobbe med for å gå tilbake i tid for å endre på resultatet. Skjebnen har det seg at han taster inn feil tid, og ender opp i år 1212, under barnekorstogene – og blir nødt til å holde seg med dem mens han venter på å kunne dra tilbake. Der møter han jenta Jenna, som hjelper ham å bli akseptert blant barna i korstoget. Noen tror han er fra Gud, andre påstår han er fra djevelen. For å overleve må han bli med på korstoget, og forelsker seg i Jenna samtidig som han skal finne på en måte å komme seg hjem igjen.Basert på løs tolkning av historie(det er usikkert hvorvidt barnekorstogene fant sted) så greier filmen å engasjere og underholder på det sterkeste. Selv om jeg ikke er i tenårene lenger så skjønner jeg hvor bra denne filmen fenger og den har virkelig potensial. Selv om man ikke akkurat kan si at filmen er troverdig, så tar den med seg de fleste elementene som hører med til det vi har fått overlevert av hendelsene under barnekorstogene og dikter videre på dette.Alle personene i middelalderen er sterkt troende, og det går litt imot det Dolf har erfart av Gud og sånn. Selv om vi får se skyggesiden av troen der den misbrukes får vi også se noen gode siden ved gudstroen, selv om det på mange måter grenser til overtro her. Dolf spiller egentlig bare med når han blir nødt til å bevise at han er fra Gud, men samtidig så kommer det fram et snev av budskap siden man kan skille hva som er riktig tro og hva som er gal, og det er noen gode inspirerende scener som gjør at filmen ikke gir oss noe tydelig svar. Er Dolf sendt av Gud eller ikke når det var behov for en person som kunne lede og hjelpe?Alt i alt ble jeg veldig positivt overrasket over kvaliteten og skuespillet. Det er nokk en del feil i historien og noen meget ulogiske valg og hendelser, men det er samtidig en fantasy fortelling for ungdom som ikke trenger å forklare alt. Hvem har ikke drømt om å kunne oppleve historien på en slik måte?
4.33 av 7 - -

Tidsreisespenning for barn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dolf er en stjerne på det nederlandske landslaget for juniorer, men under en avgjørende EM-kamp roter hand det til og blir skyld i at Nederland ikke går videre til semifinalen. Med stor skuffelse over egen innsats tar han seg inn på laboratoriet til moren sin som holder på å gjøre et gjennombrudd innenfor tidsmaskinforskning. Når ingen ser og er klar over det benytter Dolf anledningen å reise tilbake i tid til år 1212. Han havner mitt inn i et fredelig barnekorstog på vei mot Jerusalem, med den hyklerske Anselmus og den noe mer ærlige Nicholas i bresjen. Forundret ser de på Dolf og det han har å komme med av mer moderne hjelp inn i situasjoner som trenger innsats.En spennende og interessant fantasy film basert på den nederlandske romanen ”Kruistocht in spijkerbroek” av Thea Beckman. Den tar for seg år 1212 og et fredelig korstog med barn i sentrum, et motbilde på alle blodige korstog som fant sted i disse tider. Dolf kommer inn som en reddende engel, eller rettere sagt en helgen som ikke har den største troen på Gud, men mer en typisk moderne holdning til kristendommen. Han ser allikevel behovene og velger å hjelpe barna i nød, avsløre hykleri og være en stridsmann for det gode den tiden han befinner seg i fortiden. I mellomtiden prøver moren desperat å få tilbake sønnen sin, i det han skriver historie på vei mot den hellige stad Jerusalem.

Filmen er nok et spennende stykke eventyr blandet med fantasihistorie for de eldre barna og noen ord om Gud, som i det store og hele ikke gir så veldig mye mersmak på budskapsfronten, men noen små poenger har den, som for eksempel å hjelpe foreldreløse barn noe som er en del av en usmittet tjeneste for Gud i følge Jakobs brev 1:27. Det er bra at ikke-troende kan hjelpe foreldreløse men at denne Dolf får en slags kristen helgen status som ikke-troende blir litt i lengste laget, men med mye tvil fra ”tilhengerne” hans er han også nære på å bli brent på bål, og lignende, tross for hans heltedåder blant barna.

Kristne kan lære av handlingen og det lille spekter av budskap som kommer fram om å ta vare på barn som ser ut til å mangle sine foreldre, men samtidig også passe seg for hyklere og folk som misbruker dette til å kunne selge dem som slaver eller lignende.Filmens handling og forhistorie har noen historiske sannheter med seg fra virkelige hendelser i 1212 og barnekorstogene som fant sted og der Nicholas ser ut til å være en virkelig historisk person, men mesteparten er nok mytisk, oppdiktet og lagt til rette for å gi filmen et fantasipreg og gjøre dette til en spennende tidsmaskinhistorie for barn. Dette klarer filmen ganske så bra, selv om siste del av historien etter min mening kan bli noe rotete til tider. Noen klipp ser noe kunstige ut, som for eksempel avstandsbildet som blir vist av slottet. Dette hadde vært forståelig med en veldig lavbudsjettsfilm, men siden det ser ut som om man har lagt en del penger og innsatsvilje i denne, så kunne dette ha vært utført litt bedre. Men slikt tviler jeg på at barna legger så altfor mye merke til.Alt i alt er dette en artig film, som bl.a. ble vinner av en pris for beste film i Nederland. Filmen har også noen morsomme øyeblikk, som hører med i filmer som tar for seg tidsreiser, som for eksempel den kristne filmen ”Time Changer” (2002). Selv om det sikkert finnes flere ting å pirke på eller løfte opp som positive sider, så er dette en underholdende tidsmaskinfantasy for de som bærer interesse for det.
4 av 7 - -
0.66 sekunder