Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.7)
Stream på

Engler & Demoner (2009)

Vatikanet trues av en kraftig tidsinnstilt bombe. I et desperat forsøk på å stanse eksplosjonen, allierer Robert Langdon(Hanks) seg med den vakre og mystiske forskeren Vittoria Vetra(Zurer). Sammen kaster de seg ut i en dramatisk jakt gjennom forseglede gravkamre, farlige katakomber, øde katedraler og det mest hemmelighetsfulle hvelv på jord - det glemte gjemmestedet til Illuminati.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

2t 13min
Angels & Demons
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dan Brown
Forfatter
Akiva Goldsman
Manusforfatter
David Koepp
Manusforfatter
Skuespillere
Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
Commander Richter
Rance Howard
Cardinal Beck
Tom Hanks
Robert Langdon
Eric Shackelford
Vatican Gypsy
Armin Mueller-Stahl
Cardinal Strauss
Pierfrancesco Favino
Inspector Olivetti
Curt Lowens
Cardinal Ebner
Norbert Weisser
CERN Scientist
Cheryl Howard
CERN Scientist
Maria Cristina Heller
Italian Reporter
Produsenter
Dan Brown
Sjefsprodusent
Marco Valerio Pugini
Sjefsprodusent
Ron Howard
Produsent
William M. Connor
Medprodusent
Brian Grazer
Produsent
Todd Hallowell
Sjefsprodusent
John Calley
Produsent
Louisa Velis
Medprodusent
Kathleen McGill
Medprodusent
Ute Leonhardt
Produsent
Annet
Hans Zimmer
Komponist
Allan Cameron
Produksjonsdesign
Mike Hill
Redigering
Daniel P. Hanley
Redigering
Salvatore Totino
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Vatikanet, Illuminati og Paven

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

For et sammenserum. Litt mye av de spennende skjulte religiøse mytene, som ingen andre kan fortelle om like godt som Dan Brown. Vi møter Robert Langdon(Tom Hanks), som vi kjenner igjen fra Da Vinci Koden, som igjen må bidra med sin ekspertise på religiøse symboler for å redde Vatikanet i denne omgang, fra å bli sprengt i lufta. Inne i vatikanet er det en slags maktkamp om religion kontra vitenskap, som har overlevd i Illuminati ordenen, og som igjen har våknet til livet i noe som ser ut som en plan til å tilintetgjøre kirken og pavedømmet.Ekstra overdrevet blir det når det blir dratt inn et forskerteam som har greid å skape antimaterie i synlig stabil form som holdes oppe av batterier, som hindrer stoffet i å eksplodere. Full med religiøst symbolikk får vi så en kamp mot tiden gjennom Romas gater for å redde de siste kandidatene til å ta over Pavens rolle.Selv synes jeg det er spennende med vitenskap kontra religion og ikke minst spenningen som har vært opp gjennom historien – og filmen tar opp dette viktige tema og behandler det med respekt, men samtidig klargjør skillet mellom de to. Ellers er plottet veldig typisk Dan Brown, der hovedpersonene alltid i siste liten greier å finne en løsning på gåter, og må løpe fra sted til sted. Veldig likt som sin forgjenger, bare kanskje litt mindre originalt og litt tynnere plot som har sine hull, umuligheter og feil fordi det skal gjøres så innviklet og genialt som mulig.Altså ikke helt like bra som Da Vinci Koden, men fungerer på samme måte og er en must se om du liker stilen eller bøkene. Disse filmene har også sin velsignelse av Dan Brown, forfatteren, som samtidig er produsent og som gjør at det blir godkjent i forhold til bøkene. Selv om jeg ikke har lest boka så syntes jeg Da Vinci Koden var godt overført til lerretet.
4 av 7 - -

Pavembete i trøbbel

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne fortsettelsen av den berømte og kontroversielle ”Da Vinci koden”, også basert på en roman av Dan Brown, får Robert Langdon, spilt av Tom Hanks, i oppdrag om å redde Vatikanet fra en total katastrofe. Paven har dødd og en erstatter skal velges, men disse er kidnappet og blir drept en og en etter hver time som går og en bombe venter på å ødelegge all moroa for Illuminati som her fremstår som noe skummelt og virkelighetsnært men som i virkeligheten bare sees på som en halv sannhet eller en konspirasjon som mange ville kalt det.Filmen er ikke bærer av noe åndelig budskap. Den gir oss nok et lite bilde av hva det ville si å kunne ofre sitt liv for andre men motivasjonen bak det hele viser seg å være hyklersk og med en diger og ikke så god baktanke.

En av kardinalene nevner jo en merkverdig og fin ting om bønn som man kan ta med seg som en smule på veien. Han sier at Gud svarer all bønn, men svaret Hans kan noen ganger være nei. Et lite godt poeng!Filmen er uten tvil en film med kvaliteter, med godt skuespill og stemningsfull musikk av Hans Zimmer. Storyen er egentlig mer tilrettelagt for dem som interesserer seg for konspirasjonsteorier, koder, tegn, vitenskap, Illuminati, katolsk historie og lignende. Mye av historien blir litt for høytflyvende og mye av det kommer fram som om det skulle vært fakta men som sikkert allikevel ikke er like lett å sjekke om det virkelig er det. Filmen inneholder nok også noen tilfeldigheter og Robert Langdon er et typisk eksempel på en helt som kan alt, eller i hvert fall kan finne ut av det som trengs før det er for sent. Noe av historien kan være litt forutsigbar men den inneholder også noen imponerende twister og sekvenser som kan være verdt å få med seg. I det store og det hele kan man merke noen små likheter mellom denne og forgjengeren.Filmen starter noe kjedelig med mye info om symboler og koder, og det blir vanskelig å forholde seg til alt dette når man ikke fra før av egentlig har noe spesielt forhold til slike ting, og da må man liksom ta alt som skjer utifra konklusjonene som en selvfølge uten å allikevel være sikker.

Dette er ingen stor film og når ikke helt ”Da Vinci koden” i berømmelse og kontrovers, men denne kan love noe mer spenning, eksplosivitet og fart i historien. Denne holdt meg nok noe mer fenget enn forgjengeren. I det store og hele er dette en film for underholdningens skyld, ikke en film hvor man kan trekke til seg de store dosene åndelig næring.
4 av 7 - -
0.43 sekunder