Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Sin Eater (2003)

I flere århundrer har en hemmelig presteorden eksistert innenfor kirken. Den frafalne presten, Fader Alex Bernier (Heath Ledger), sendes til Roma for å undersøke det mystiske dødsfallet til en av de høyest aktede medlemmene i ordenen. En serie av lignende underlige drap får Bernier til å sette i gang en etterforskning, som tvinger ham til å møte utenkelig ondskap og den skrekkelige kunnskapen om at det finnes en skjebne verre en døren.

Vurdering

2.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 42min
The Order
Land: USA, Tyskland

Medvirkende

Regissør
Brian Helgeland
Forfattere
Brian Helgeland
Manusforfatter
Skuespillere
Mattia Sbragia
Apathetic Bishop
Michele Melega
Morgue Attendant
Richard Leaf
Sin Eater ved St. Peters
Benno Fürmann
William Eden
Rosalinda Celentano
Faraway Eyes Girl
Emanuele Carucci Viterbi
Prest ved St. Peters
Seeta Indrani
Indian Doctor
Jon Laurimore
Burnham
Bruno Bilotta
Bigger Bouncer
Produsenter
Brian Helgeland
Produsent
Thomas M. Hammel
Sjefsprodusent
Craig Baumgarten
Produsent
Giovanni Lovatelli
Medprodusent
Michael Kuhn
Sjefsprodusent
Annet
David Torn
Komponist
Nicola Pecorini
Cinematografi
Kevin Stitt
Redigering
Miljen Kreka Kljakovic
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Uvirkelig prestethriller

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Heath Ledger spiller Alex, en prest som lever på grensen til sin kirkes lære og er på vei til å vikle seg inn i noe som vil gi ham et ultimatum. Hans mentor, Dominic, dør og han drar for å undersøker nærmere og kommer fram til historier om syndeetere. Syndeeting var er praksis i visse steder for lenge siden, og kan være grunn til mange spennende historier og i denne filmen dras det veldig langt. Syndeetere har evig liv, og lever utenfor kirkens velsignelse og overlever i noe de kaller ”The Order”(som er den engelske tittelen på filmen). William Eden er den siste av sitt slag, og vil føre tradisjonen videre ved å overbevise Alex om sin skjebne.”The Sin Eater” spinner en ganske crazy historie rundt dette med at det finnes andre enn Jesus som kan ta på seg døende personer synd, og det knyttes sammen i en historie om demoner og den katolske kirken som holder på å gå fallitt. Det er en film som ikke henger helt på geip, for man vet ikke helt hvor den vil og stemningen skifter noe fra først å innholde demoniske krefter og i andre omgang til å fokusere på syndeeting og så gå over til det større bildet og store omveltninger i den katolske kirkens maktelite. Litt merkelig historie altså, men godt skuespill og kvalitet som løfter underholdningsverdien.Ikke noe klart budskap eller gode poeng, bare en film som trekker ut det den greier av den katolske kirkens mysterier, historie, legender og troens skyggesider.
3 av 7 - -

Syndeeterordenen viser seg

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den nå avdøde Heath Ledger spiller den noe tvilende eksorsistpresten Alex Brenier i den karolingiske ordenen. Etter at læremesteren hans dør under mystiske omstendigheter blir Alex sendt til Roma for å etterforske saken. Under etterforskninger kommer han bort i den eldgamle katolske syndeeterordenen. Dette fører ham inn i en mystisk og dypt religiøs krets der selve ondskapen og synden regjerer!Filmen er rett og slett mørk, dyster og demonisk. For det første virker prestene å være helt sekulariserte og verdslige mennesker som drikker, banner og driver hor. For det andre kommer det tydelig fram her at innenfor den katolske kirken, ingen frelse. Til sist har vi denne syndeeterordenen som er kvalmende, overtroisk, ubibelsk og demonisk noe man kan kjenne gjennom hele filmens gang. Styr unna denne, mer trenger jeg ikke å si! Skal du se en god film om en syndeeter så kan jeg anbefale "The Last Sin Eater", som er basert på en av Francine Rivers romaner.
2.33 av 7 - -
0.52 sekunder