Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The X-Files: I Want to Believe (2008)

Gillian Anderson og David Duchovny samarbeider igjen for å løse en underlig sak av den typen som havner i X-arkivet. I en nifs og villedende stillhet blir FBI-agent Monica Bannan bortført. Jakten på den forsvunne kvinnen fører ikke bare til gnister mellom partnerne Scully og Mulder. Den krysser også grensene mellom vitenskap, det overnaturlige og det nifse tomrommet derimellom.

Vurdering

2.84 av 2 stemmer

Fakta

1t 44min
The X-Files Movie, The X Files 2
Land: USA, Canada

Medvirkende

Regissør
Chris Carter
Forfattere
Chris Carter
Manusforfatter
Frank Spotnitz
Manusforfatter
Skuespillere
Lorena Gale
Doktor
Billy Connolly
Fader Joseph Crissman
Callum Keith Rennie
Janke Dacyshyn
Amanda Peet
ASAC Dakota Whitney
David Duchovny
Fox Mulder
Xantha Radley
Monica Bannan
Mitch Pileggi
Walter Skinner
Gillian Anderson
Dana Scully
Produsenter
Chris Carter
Produsent
Frank Spotnitz
Produsent
Brent O'Connor
Sjefsprodusent
Annet
Richard A. Harris
Redigering
Bill Roe
Cinematografi
Mark Snow
Komponist
Mark S. Freeborn
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

X-files med religiøse undertoner

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Basert på den verdenskjente TV-serien ”The X-Files” er dette den andre filmen, ti år etter den første, som tar frem etterforskningen av en forsvunnet kvinnelig FBI agent og kroppsdeler som ligger spredd litt her og der under snøbelagte områder. Vi har sett lignende filmer før og vil sikkert se noe slikt igjen, denne bærer derimot et noe anonymt preg av ulovlig kroppsdelstransplantasjon, en synsk prest og religiøse undertoner.Filmen tar for seg en synsk prest som har et rulleblad som en beryktet pedofil men som Gud i dette tilfellet skal bruke for å løse opp en hemmelig gåte som ikke kunne ha blitt gjort uten. Slik synskhet tror jeg neppe har noen røtter i det bibelske, og det å hevde at en pedofil prest som utleverer syner og hevder at de er fra Gud er troverdig materiale så bør man kanskje tenke seg litt grundigere om. Det at hovedpersonene har sine tvil angående dette er heller ikke med å styrker saken og at det er en katolsk prest som med øker ikke noe budskapsnivå fra min side.Filmen bærer typisk “X-files” preg over seg og det hele blir ikke mer enn et par episode fra en gammel tv-serie som de fleste så på en gang i tiden. Jeg synes filmen også mangler en dybde i historien som kunne gjort den noe mer interessant enn resultatet er.Jeg har ikke vært noen tilhenger av TV-serien og jeg har ikke sett den første filmen fra 1998, så noen av uttalelsene mine vil jo basere seg på det og inntrykket filmen gav meg som en spillefilm. Filmen kan være kjedelig og uinteressent hvis man ikke er en hardbarket X-files tilhenger, men ønsker du et innblikk i X-files verden med et religiøst underlegg så er denne kanskje noe for deg, men som troende så synes jeg denne er noe bortkastet tid.
2.67 av 7 - -

Altfor tamt og tomt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”X-files” er noe jeg knytter til spennende etterforskning av det overnaturlige som grenser til grøssersjangeren, men denne filmen skuffer. Vi møter en katolsk prest, pedofil sådan, som ser syner og som FBI setter sin lit til. Dette og det at Scully jobber på et katolsk sykehus åpner opp for noe religiøs diskusjon blant annet om hvorfor Gud tillater ondskap og lidelse.Når synene til presten ser ut til å stemme, så kommer det i konflikt med hva Scully og Mulder er villige til å tro. Denne spenningen er også uklart for oss som ser, samtidig som FBI agentene prøver å komme nærmere å løse mysteriet med døde personer og avskårne kroppsdeler. Det blir litt mer politietterforsking og personlige relasjoner enn det jeg forventet, men da mister man også noe av spenningen i filmen samt at den mister noe av sitt overnaturlige preg.”I Want to Believe” prøver å stille noen dype spørsmål om Gud og overnaturlighet, men det er noe med sammensetningen som gjør at det blir altfor overfladisk og noe lett(selv om man mot slutten får noe å tenke over), og altfor dårlig til å være på toppen i sin sjanger. Det merkes at filmen baseres på en TV-serie, bare at her er det for lengden av en spillefilm. Dessverre er nokk en episode av CSI på TV bedre, og slik burde det ikke vært med en film med budsjett på 30 millioner.
3 av 7 - -
0.69 sekunder