Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Psalm 21 (2009)

Henrik Horneus(Malmsjö) er en elsket prest i Stockholm. I det siste har han begynt å plages av forferdelige mareritt om sin døde mor. En dag etter preken får han beskjed om at hans far, også prest, har omkommet i en mystisk drukningsulykke. Han begir seg opp mot de mørke skogene i Nord-Sverige, og møtes av en sektlignende forsamling, som holder på en mørk hemmelighet. Samtidig som Henrik kommer på sporet av et mulig drap, åpnes portene til hans egne fortrengte mareritt seg, sakte men sikkert...

Vurdering

2.33 av 1 stemme

Fakta

1t 34min
Land: Sverige
Språk: Svensk

Medvirkende

Regissør
Fredrik Hiller
Forfattere
Fredrik Hiller
Manusforfatter
Skuespillere
Fredrik Hiller
Lars-Erik Niskala
Viktor Friberg
Vaktmesteren
Niklas Falk
Ivar Lidman
Josefin Ljungman
Nora Lidman
Julia Dufvenius
Karolina
Jonas Malmsjö
Henrik Horneus
Anita Blom
Farmor
Björn Bengtsson
Olle Lidman
Görel Crona
Ajna Lidman
Produsenter
Fredrik Hiller
Produsent
Mikael Ericsson
Sjefsprodusent
Thabo Malmén
Medprodusent
Annet
Andres Rignell
Cinematografi
Christoffer Glans
Redigering
Liv Ask
Produksjonsdesign
Christer Christensson
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

En prest i helveteskrise

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Henrik Horneus er vanlig prest i den svenske kirken og har også slengt seg på bølgen av helvetesfornektelser som ifølge filmen ble offentlig i den svenske kirken allerede i 1983. Han kommer på andre tanker etter hvert da han blir innhentet av fortiden og drømmene hans blir mer virkelige enn det han kunne ha forestilt seg og et slags helvete inntar livet hans, ikke minst når han får høre at faren hans er blitt drept.Det hele starter med denne presten som fornekter helvetes eksistens og det hele forverres med Salme 21 som en undertone gjennom hele filmen. Dette er nok ikke den første filmen som prøver å lage en grøsser ut av bibelsk tematikk. Her er det fokus på demoner, sjeler som går igjen og det man tror helvete skal inneha i mer eller mindre grad. Selv om slutten kan virke grei og fin, noe den ikke er budskapsmessig hvis man går i dybden av budskapet denne presten får fram, så blir jeg skuffet over at filmen ikke bærer et fnugg av budskap, bare en rå måte å formidle noe som skal få seerne til å grøsse.

Vi får vite lite av den nye kjæresten til presten og sønnen hans bortsett fra at sønnen har han med ei annen dame. Dette er egentlig også med å diskvalifisere ham fra et presteembete/lederplass i menigheten hvis man skal følge de bibelske prinsipper noe handlingen ikke virker å bry seg om.Bildekvaliteten fungerer bra og skuespillet er ganske stillegående men allikevel greit. Alle disse datagrafikerte skumle ansiktene som til stadig dukker opp blir allikevel bare teite i lengden og filmen mister sin troverdighet og kommer i rekken med dårlige grøsserforsøk med ”bibelsk” tema ulmende i grunnen.Jeg hadde nok forventet meg noe mer, men fikk ikke det servert. En mer eller mindre ekkel film for den som er lettskremt og ikke tåler så mye og en film som ellers heller ikke anbefales for de som søker etter noe oppbyggende og godt! Dette er dessverre ingen slager innen svensk film.
2.33 av 7 - -
0.31 sekunder