Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Damien: Omen 2 (1978)

Det har gått syv år siden Damien(Scott-Taylor) med nød og neppe slapp unna sin fars dødstrussel. Han er nå 13år gammel og bor nå med sin onkel Richard Thorn(Holden) og tante Ann(Grant) og fetteren Mark(Donat).
Når Damien utforsker sine egne krefter og dens egenskaper så står han mektig beskyttet av ondskapens disipler. Hans onkel mistenker etterhvert at gutten ikke er så uskyldig som det virker som. Tante Ann nekter å tro på noe som helst advarsler men velger å beskytte Damien som om det var hennes egen sønn. Andre derimot er klar over Damiens sanne natur og tiden er knapp. Kommer Damien til å bli utslettet? Eller kommer han til å overleve og dermed spre ondskapen selv på den måten som bare han er istand til?

Vurdering

3.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 42min
Damien: Omen II
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mike Hodges
Forfattere
Harvey Bernhard
Manusforfatter
David Seltzer
Forfatter
Mike Hodges
Manusforfatter
Stanley Mann
Manusforfatter
Skuespillere
Leo McKern
Carl Bugenhagen
Nicholas Pryor
Charles Warren
Lance Henriksen
Sersjant Neff
Lee Grant
Ann Thorn
Robert Foxworth
Paul Buher
Lew Ayres
Bill Atherton
William Holden
Richard Thorn
Robert J. Jones Jr.
Tur Guide
Jonathan Scott-Taylor
Damien Thorn
Sylvia Sidney
Tante Marion
Produsenter
Harvey Bernhard
Produsent
Charles Orme
Medprodusent
Joseph Lenzi
Medprodusent
Annet
Jerry Goldsmith
Komponist
Robert Brown
Redigering
Bill Butler
Cinematografi
Fred Harpman
Produksjonsdesign
Philip M. Jefferies
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Jakten på antikrist fortsetter

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne oppfølgeren til den populære grøsseren ”The Omen” fra 1976 er Damien i begynnelsen av tenårene og blir vervet til kadett på et militærakademi i USA. Selv om han bærer Thorn navnet så blir det klart at han skal behandles på likt nivå med alle de andre. Når merkelige ting og mystiske dødsfall begynner å skje rundt Damien begynner han selv og de rundt ham å lure på hvem han egentlig er. Er han Antikrist som er blitt forutsatt i gamle profetier fra Åpenbaringsboken? Er han djevelens sønn?Forfatterne av denne oppfølgeren har latt fantasien løpe for å finne på en underholdende og god nok fortsettelse av den opprinnelige historien av David Seltzer. Som i den forrige filmen så er det lagt inn groteske drapsmetoder og mystiske hendelser rundt Damien. Det blir henvist til Bibelen og bl.a. Johannes Åpenbaring kap. 13, som Damien studerer nøye for å kanskje få et lite innblikk i hvem han egentlig er og skal bli i fremtiden. Dette kapitlet er noe forandret utifra hva jeg kunne se, men flere vers er tatt med som finnes i kap.13. Allikevel er det dumt av forfatteren å forandre noen av versene til å passe inn i hans egen historie. Det mest åndelige filmen kan by på er når journalisten Joan Hart oppfordrer Richard Thorn om å tro på Jesus og på en måte la seg frelse. Som i forgjengeren så blir det mye fokus på mørkets krefter og frykt for djevelen og hans makt.Skuespillet er noe mindre vellykket enn i den første men fungerer allikevel greit. Lyden blir noe lav til tider og kunne vært mikset noe bedre mens spesial effektene er gode, noe groteske men troverdig sydd sammen. David Seltzer ønsket ikke å ha del i noen oppfølger til den første filmen, noe han overlot til Harvey Bernhard som tok tak i pennen, og dette var resultatet.En grei oppfølger, selv om den ikke helt klarer å nå like høyt opp i status som den første, men som en 70-talls grøsser så klarer den kanskje å skremme noen. På åndelig plan så får man ikke så mye ut av denne bortsett fra at man kanskje kan bli noe mer nysgjerrig på hva Bibelen egentlig sier om Antikrist og endetiden og hva som vil finne sted da. Allikevel så håper jeg ikke det blir noen nyinnspilling av oppfølgeren, slik det ble av forgjengeren. Oppfølgere til denne er ”Siste kapittel – Omen III” (1981) og ”Omen 4 – The Awakening” (1991).
3 av 7 - -
0.25 sekunder