Image of the Beast (1980)
David(Wellman Jr.) , som har blitt kristen etter bortrykkelsen, hjelper troende i å slippe å bli fanget av endetidsgeriljaen. Han prøver også å undergrave det datastyrte Dyrets merke, og prøver generelt å overleve sammen med sine medsammensvorne, når profetiene utspiller seg og går i oppfyllelse under antikristens fremtreden mot toppen av makten. Vi følger også med den troende Leslie, den ikke-troende Kathy, som ikke vil ta merket hun heller, og hennes sønn Billy.
Vurdering
2.3 av 1 stemme
Fakta
Medvirkende
Regissør
Forfattere
Donald W. Thompson
Manusforfatter
Manusforfatter
Russell S. Doughten Jr.
Manusforfatter
Manusforfatter
Skuespillere
Patty Dunning
Patty Myers
Patty Myers
Russell S. Doughten Jr.
Forstander Matthew Turner
Forstander Matthew Turner
Thom Rachford
Jerry Bradford
Jerry Bradford
William Wellman Jr.
David Michaels
David Michaels
Mike Niday
Jim Wright
Jim Wright
Susan Plumb
Kathy
Kathy
Wenda Shereos
Leslie
Leslie
Maryann Rachford
Diane Bradford
Diane Bradford
Sandy Christen
Sandy Stevens
Sandy Stevens
Ben Sampson
Billy
Billy
Produsenter
Donald W. Thompson
Produsent
Produsent
Russell S. Doughten Jr.
Produsent
Produsent
Annet
James L. Berry
Cinematografi
Cinematografi
Tim Doughten
Produksjonsdesign
Produksjonsdesign
Wes Phillippi
Redigering
Redigering
Richard A. Girvin
Komponist
Komponist
Lignende filmer
Anmeldelser
Labert om den store trengsel
Kvalitet
Budskap
Personlig syn
I denne tredje filmen i ”Thief in the Night”-serien, som har fått en slags kristen kultstatus når det kommer til endetidsfilmer, avsluttes Pattys liv på en intens, brutal og dessverre overraskende måte, men vi følger med i livet til tre nye hovedpersoner, Kathy, David og Leslie, samt lille gutten til Kathy, Billy. Disse må gjøre alt for å unnslippe grusomhetene som kommer i kjølevannet av dyrets merke. Her må man være enfoldige som duer og listige som slanger. Midt i dette befinner vi oss i den store trengsel og vi ser verden bruse som aldri før og de bibelske profetier, ifølge denne endetidstolkningen, gå i oppfyllelse rett foran hovedpersonenes øyne.
Denne tredjefilmen i ”Thief in the Night”-serien, som baserer seg på et dispansasjonalistisk endetidssyn, som jeg selv ikke direkte er enig i, prøver å formidle dette synet så godt de kan, men det blir litt latterlig synes jeg. Filmkvaliteten gjør det heller ikke mindre latterlig, og det jeg reagerte ekstra på var hvordan en av hovedpersonene visst viser seg å være litt datakyndig og klarer etter litt fram og tilbake, ved hjelp av enslags trådløs kalkulator lage seg et falskt ”dyrets merke” og etter det må de bruke kalkulatoren for å knekke en slags kode som muligens skal kunne kamuflere dem litt bedre fra fiendens hånd. Ikke bare det at et slikt falskt merke setter opp visse moralske spørsmål, så fører dette til at hovedpersonene må unnskylde seg og ljuge til fienden. Ble løgn fra kristne plutselig lov i en hard tid som den disse personene lever i?
Noe annet jeg synes er rart at Kathy synes det er helt greit å sende ungen sin ut alene for å leke når fienden stadig er hakk i hæl på både Kathy og David, og som vi ser senere inn i filmen, så er ikke Billy bare en helt ubetydelig brikke i spillet. Pastoren i filmen har fått seg en slags endetidsoversikt på en plansje der tidene blir forklart og tolket ut fra et pre-trib og dispansasjonalistisk endetidssyn, og ut ifra det synet siterer man noen få bibelvers, men ellers ikke så tydelig og klart støttet av Guds Ord. Filmen har også et merkelig syn på de 144000, som om det skulle vært de evangelistene som er ekstra godt salvet for å forkynne evangeliet i endetiden for de som er igjen. Man kan spørre seg om hva man skal med så mange evangelister når mesteparten av befolkningen har tatt imot merket? og de som ikke har gjort det bør jo for det meste bestå av troende mennesker skal vi tro nevnte endetidssyn.
Det positive i filmens budskap er at den får fram omvendelse og tro på Jesus Kristus som eneste veien til frelse, men det hele blir også litt klisjéfylt, men kanskje det ikke var like klisjéfylt på den tiden filmen ble laget da kristen filmproduksjon var i startfasen sammenlignet med i dag.
Filmen preges av dårlig og uklar bildekvalitet, samt filmkvaliteten generelt lider. Noe av skuespillet er helt ok, men blandes inn med en god dose dårlig skuespill. Hele den globale settingen filmen skal omhandle virker, som med de to foregående filmene i serien, mer som en liten lokal happening uten de helt store globale, helhetlige og spektakulære scenene som man kunne fått til hvis budsjettet, muligheten for effekter, skuespill og kvalitet kunne vært hevet noen hakk. Filmen er videre ganske usammenhengene, og det kan virke som om de ikke hadde nok med godt filmmateriale og dermed måtte klippe og lime etter sitt forgodtbefinnende. Slik kan det virke, men hva som er gjort vet jeg ikke, det hele blir et lite sammensurium av katastrofer som man ikke helt klarer å få til å bli noe utenom det vanlige. Man prøver å få til noen digre skorpioner, kanskje gresshopper(?) som angriper noe diskret, samt noe som kan ligne på arkivfoto av rakett og missil oppskytinger, krig og muligens vi skimter et par atombomber også. Mye krig, uten at man helt får den krigerske følelsen av en endetid, men dyrets merke og jakten på dem som ikke har tatt den er tydelig som solen, der det ikke skal mye til for å bli mistenkeliggjort.
Dette er kanskje den dårligste filmen så langt i serien, med en spennende start, men så blir det både forvirring, kjedsomhet og dårlig kvalitet som preger det hele. Vi får se om ”The Prodigal Planet”, den siste filmen i serien, kan redde seriens totale undergang.