Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Omen (2006)

Robert Thorn(Shreiber) erstatter sin døde nyfødte sønn mot et foreldreløst barn, men sier ikke noe til kona Katherine(Stiles). Etterhvert som barnet, Damien, vokser begynner det å skje grusomme ting samtidig som forholdet til Damien begynner å kjølne og Katherine mistenker at noe er galt med sønnen. En prest prøver å fortelle Robert at barnet er Satans sønn...

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 45min
The Omen 666
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
David Seltzer
Manusforfatter
Skuespillere
Liev Schreiber
Robert Thorn
Federico Pacifici
Taxi sjåfør
Michael Gambon
Bugenhagen
Curtis Matthew
Secret Service agent
David Thewlis
Keith Jennings
Julia Stiles
Katherine Thorn
Giovanni Lombardo Radice
Fader Spiletto
Amy Huck
Barnevakt
Klara Low
Mom at Birthday Party
Seamus Davey-Fitzpatrick
Damien
Produsenter
John Moore
Produsent
Jeffrey Stott
Sjefsprodusent
Peter Veverka
Medprodusent
Glenn Williamson
Produsent
Annet
Marco Beltrami
Komponist
Jonathan Sela
Cinematografi
Dan Zimmerman
Redigering
Patrick Lumb
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Unødvendig nyinnspilling

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne nyinnspillingen av ”The Omen” feirer 30år siden lille Damien entret lerretet i 1976. Handlingen er den samme som i den forrige med noen vrier og noe mer modernisert, selv om man også kan merke seg noe 70-tallspreg over denne.Filmen her fortsetter med å komme med noen oppdiktede bibelsteder. Den starter med å sitere fra Åpenbaringen 8:7 og det virker veldig riktig. Det blir også vist noen klipp fra angrepet på ”World Trade Center” fra 2001 og Tsunamien fra 2004 som visst skal relatere til at vi lever i endens tid og at djevelens tid er nær. Når verssiteringen kommer til den fjerde engelen som blåser i basunen så hevdes det å stå: ”Og havet hevet seg og svelget to hundre tusen mennesker”. Hvor har de fått dette fra?

Noe annet som jeg stusser over, som i 1976 versjonen, er at Damien, som liksom skal være Djevelens sønn, begynner å skrike når familien nærmer seg kirken, som om kirkebygningen i seg selv skulle vært et hellig sted som djevelen skulle fryktet. Igjen, ingen røtter i Bibelen!

Og hva gjør et oppspunnet dikt i filmen som liksom skal være profetisk vesentlig i situasjonen de befinner seg i? Mot slutten så er det en hemmelig katolsk prest som gir instrukser om hvordan djevelens sønn skal drepes! Dette har ikke noe Bibelsk holdbarhet og holder langt ifra mål og blir bare noe oppdiktet vås satt i handling.Kvalitetsmessig så holder denne seg ganske godt selv om skuespillet virker noe mer labert enn i den tidligere versjonen. Effektene er nok skjerpet en del og det er lagt til noen små forandringer og vrier her og der. Alt i alt ikke noen veldig effektiv versjon!Selv om filmen har sine spenningsmomenter så klarer den allikevel ikke fange en slik som 76-versjonen gjorde, selv om den heller ikke hang med budskapsmessig.

En dårlig nyinnspilling av ”The Omen” som holdt å se engang(1976 versjonen), men oppfølgeren fikk nesten begeret til å flyte over, men for å anmelde denne så var jeg visst nødt til å se gjennom denne også. Jeg håper ikke på noen moderniserte oppfølgere, da går de altfor langt! Hvis du vil vite litt mer om filmen og handlingen så se anmeldelsen av 1976-versjonen!
2.67 av 7 - -

Ondskapens inkarnasjon er tilbake

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Det sier seg nesten selv at en remake til en kult klassiker ikke kan bli en ny kult klassiker, men som en remake fungerer denne ganske bra lagt til moderne og oppdatert historie. Det er faktisk litt spennende fra et kristent ståsted når de knytter bibelprofetier opp mot hendelser som 9/11 og tsunamien og får det til tider å virke som om det faktisk kunne vært en typisk kristen endetidsfilm. Presten som tar kontakt med Robert Thorn sier også at han må vende om å gi livet sitt til Jesus som den eneste redningen, men her slutter egentlig det som kunne vært typisk kristent. Jesus blir nesten ikke nevnt mer, og fokuset går over til at løsningen er å drepe Damien.Realisme er heller ikke noe filmen setter på dagsorden. Det blir litt for mye unødvendig død og ondskap, og ikke noe man forventer av en slu djevel som skal vokse opp å bli antikrist. Vatikanets rolle er også litt i overkant i det at de vet og følger med alt som skjer. Men det er slikt som gjør filmen til en grøsser. Ellers er det litt for mye "vimsing i Italia"(etterforsking) føler jeg og kanskje en smule lite skildring av begge foreldrenes forhold til Damien. Det virker nesten aldri bra fordi filskaperne alltid prøver å få inn det onde øyet, men etter hvert så fungerer det at forholdet virker kaldt og fjernt.
3.67 av 7 - -
0.53 sekunder