Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Resurrection (1999)

På tross av sine 35 år er John(Lambert) en erfaren politietterforsker, som sammen med sin partner(Orser), har sett litt av hvert i New Orlean's drapsavdeling. Men aldri tidligere noe som ligner den rekke av lemlestede lik, som leder dem på sporet av en genial seriemorder, som tror han er etterkommer av forræderen Judas.
For å rense seg fra skammen og oppnå syndsforlatelse, er morderen overbevist om, at han gjennom sine offeres lidelser og kroppsdeler må gjenskape Kristi legeme, - i tide før gjenoppstandelsen. Første spor: "For som lynet går ut fra øst og skinner like til vest, således skal Menneskesønnens komme være" (Matteus 24:27) Neste spor er "Markus 3:17".

Vurdering

3 av 1 stemme

Fakta

1t 44min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Russell Mulcahy
Forfattere
Brad Mirman
Manusforfatter
Christopher Lambert
Manusforfatter
Skuespillere
Christopher Lambert
John Prudhomme
Tony Meyler
Politi
Robert Joy
Gerald Demus
David Ferry
Mr. Breslauer
Peter MacNeill
Kaptein Whippley
Jan Filips
Stanley Galloway
James Kidnie
Walter Chibley
Karen Glave
FBI Resepsjonist
Jonathan Whittaker
Dr. Nestler
Leland Orser
Det. Andrew Hollinsworth
Produsenter
Howard Baldwin
Produsent
Karen Elise Baldwin
Medprodusent
Paul Pompian
Sjefsprodusent
Patrick D. Choi
Produsent
Jack Gilardi Jr.
Medprodusent
Nile Niami
Produsent
Annet
Gordon McClellan
Redigering
Jim McGrath
Komponist
Jonathan Freeman
Cinematografi
Tim Boyd
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Et mareritt av en oppgave for politiet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En ganske så grotesk thriller om en seriemorder som tyr til de mest grusomme metoder for å gjenskape Kristi legeme. Politietterforsker John Prudhomme har fått i oppdrag å stoppe denne psykopaten fra og nå sitt mål! Det er bare et problem, de mangler bevis.En film som omtrent tipper over på det blasfemiske selv om den ikke direkte er spottende. Den har for det meste fokus på etterforskningen av disse brutale mordene men vi får også et lite innblikk i familielivet til John, om hvordan han sluttet å gå i kirken etter at sønnen hans døde i en tragisk bilulykke noen måneder tidligere. John sliter med troen sin og kan ikke forstå hvordan noe slikt kunne skje med sønnen hans. Det hele blir heller ikke så veldig mye enklere for John når morderen tyr til bibelvers der han prøver å forklare sine motiver.Kvalitetsmessig er dette en grei B-film slager i ”Seven” stil og vi har sett lignende filmer før, men storyen her er kanskje noe mer oppfinnsom og bedre bygd opp, selv om det hele blir noe enkelt mot slutten. Christopher Lambert gjør en grei innsats i rollen sin som ned nedbrutte etterforskeren som må løse sitt livs sak!

Bibelvers som blir brukt i filmen er Peter 1:19, Matteus 24:27 og Markus 3:17.

Jeg lærte ifølge det siste verset at Jesus kalte Jakob og Johannes for ”Boanerges”, et ord jeg ikke hadde sett i Bibelen før, men som betyr ”Tordensønnene”!Dette er en veldig grotesk film, der kroppsdeler blir vist avkuttet og det spares ikke på blod. Dette er ikke en film for alle og enhver og bør helst bli usett av troende, for dette vil nok heller bryte ned enn å bygge opp selv om dramaturgien er grei! Vil man vite hvordan en demonbesatt morder kan fungere så er dette filmen, men ellers, dropp denne!

Filmen er spennende og holder en sittende men i det store og hele blir dette en litt for drøy film som for 10-20 år siden ville hatt 18års grense på coveret! Se noe mer oppbyggende.
3 av 7 - -
0.34 sekunder