Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Reaping (2007)

Forskeren og den tidiligere og frafalne misjonæren Katherine Winter(Swank) avslører moderne "mirakler" og bruker vitenskapelige metoder for å avsløre overtro og svindel. Men hendelsene på det lille stedet Haven i Louisiana er hinsides selv hennes ekspertise. Der ser det ut til at de 10 bibelske landeplagene er i ferd med å skje på nytt. Og jo flere spørsmål hun forsøker å besvare, desto mer usikker blir hun på sin egen tro. Katherine må avdekke sannheten, ettersom den siste katastrofale landeplagen nærmer seg. Og tiden er i ferd med å renne ut.

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 35min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Stephen Hopkins
Forfattere
Susan Downey
Manusforfatter
Carey Hayes
Manusforfatter
Skuespillere
David Jensen
Jim Wakeman
Hilary Swank
Katherine
Lara Grice
Isabelle
Stephen Rea
Father Costigan
Burgess Jenkins
David Winter
Stuart Greer
Gordon
Produsenter
Susan Downey
Produsent
Steve Richards
Produsent
Erik Olsen
Produsent
Bruce Berman
Produsent
Joel Silver
Produsent
Richard Mirisch
Medprodusent
Kate Garwood
Medprodusent
Robert Zemeckis
Produsent
Herb Gains
Produsent
Annet
John Frizzell
Komponist
Graham 'Grace' Walker
Produksjonsdesign
Colby Parker Jr.
Redigering
Peter Levy
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Skal ondskapen seire?

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

De ti landeplagene faller over det lille tettstedet Haven, og denne gangen er det en kopi av Guds verk, som djevelen har tatt i bruk. Filmen starter ganske fort rett på sak og forskningen er i full gang. Under filmens gang er man litt spent på hvordan filmen kommer til å avsluttes og utvikles, om Katherine får tilbake troen eller hva som egentlig vil skje. Ja, filmen er noenlunde spennende og holder en sittende til siste slutt, men filmen har altfor stor fokus på det djevelske og det ondskapsfulle og legger Gud litt i en bås som en som omtrent får skylden for alt det onde, selvom et par replikker mot slutten retter littegranne opp i dette. Filmen kryr av effekter, selvom en god effekt er jo at man ikke klarer å se at det er en effekt, som f.eks. gresshoppene, det er ganske enkelt å se at her er det blitt gjort noe. Men ellers duger effektene helt greit. Katherine prøver også å komme med en vitenskapelig forklaring på de ti landeplagene i Bibelen, som desverre ikke helt henger på greip. Inn i filmens gang merker man også at filmen blir littegranne for overdreven og overnaturlig. Filmen har også en tendens til å plutselig henvise til andre profetier i en annen type bok som da skal gå i oppfyllelse i løpet av filmen. Desverre blir det hele litt matt men samtidig litt spennende. Slutten er litt tragisk, og vi får se om vi har en oppfølger i vente. Alt i alt blir dette bare en ren underholdningsfilm for den som skulle ønske det. Leter du etter en film der du kan vokse åndelig så dropp denne.
3 av 7 - -

Fanget av fraværet av tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vet ikke helt om jeg synes filmen sluttet bra eller om den sluttet dårlig, kanskje litt begge deler. Den har en del typiske ingredienser som lignende filmer har, slik som å ta i bruk noen oppdiktede demoniske rare profetier om endetiden som bare noen fåtalls vet om, som istedenfor å ha et globalt mål begynner i en eller annen liten by. Av en eller annen grunn er det som regel med et tegn på ondskapen, ofringer og gjerne gjentatte, fødselen av et ondt barn og ikke minst en dolk/kniv av noe slag. Men det er noen tvister som holder denne gående på noe vis likevel.



Samtidig har er det med en slags trosreise. Katherine har mistet troen etter en tidligere tragedie, og har siden jobbet med å avsløre mirakler vitenskapelig og slik blitt ganske forherdet. Så når hun da opplever noe som virker veldig mirakuløst, så må hun begynne å tro på at kreftene eksisterer. Men samtidig med denne benektelsen av troen og oppdagelsen av den, så oppstår en del forvirring hos henne og man får ikke vite i filmen hva som er virkelig, hva som er drøm og hva som var syner – noe som forvirrer tilskueren litt.



AnnaSophia Robb gjør inntrykk i rollen som Loren, og det er litt av en overgang når man har sett henne i ”Because of Winn-Dixie”. Effektene er greie, men føler tolkningene av de ti plagene kunne vært mer av de bibelske proporsjoner. Masse fluer lokalt i en grill imponerer ikke, easy come og easy go, og selve poenget med dem blir heller ikke forklart så tydelig.



Men det jeg savner aller mest i slike filmer er at når det handler om ordinerte prester og kristne karakterer er med, at det aldri er et sunn Jesus tro vi ser. Ikke virker det som om de kommer fra en eller drar til enn selv om mirakler skjer. Det blir mer en tro på maktene, miraklene, djevelens eksistens, det overnaturlige og i beste fall Gud.



Skal man gi karakter på basis av filmkvalitet og i forhold til lignende filmer gjeldende sjanger så hadde det gått noe bedre, men på kristen grunnlag er jeg skuffet. Når skal filmskapere tørre å la en virkelig Gud og Jesus spille en mer sentral rolle siden de først har de med?
3.33 av 7 - -
0.46 sekunder