Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Good Shepherd (2004)

Presten Daniel Clemens har gjort det bar som guds tjener. Han er ekspert på å skaffe kirken midler gjennom veldedighet og gode venner, og er like komfortabel med coctail-selskaper som i menigheten. Det hjelper også at han har meget gode kontakter i media. Det faktum at kirkeledelsen alltid er i nærheten av skandaler på grunn av høyt forbruk og ikke alltid like "kirkelig adferd", gjør at Daniels diplomatiske evner alltid er etterspurt. Når en ung prest i et av byens tøffeste områder blir fengslet for mord, må igjen Daniel løse flokene. Men denne gangen ser det ut til at skandalen er større enn vanlig, og at historien bak kan være svært farlig å finne ut av...

Vurdering

3 av 2 stemmer

Fakta

1t 28min
The Confessor
Land: Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Lewin Webb
Forfattere
Brad Mirman
Manusforfatter
Skuespillere
Stephen Rea
McCaran
Roman Podhora
Detective Sherman
Tim Progosh
Phillip Patterson
Daniel Kash
Jeffrey Altman
Joan Gregson
Mrs. Donelly
Christian Slater
Daniel Clemens
Molly Parker
Madeline Finney
Gordon Pinsent
Cardinal Ledesna
Nancy Beatty
Lucy Gallagher
Von Flores
Fader Andrews
Produsenter
Christopher Lambert
Sjefsprodusent
Gary Howsam
Produsent
John Flock
Sjefsprodusent
Annet
Gary Koftinoff
Komponist
Curtis Peterson
Cinematografi
Nick Rotundo
Redigering
Evan Webber
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Under middels om en middels prest

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The Good Shepherd” er en av de filmene som er ganske typisk og følger malen der stikkordene er katolsk prest, mord, sexforbrytelse, syndsbekjennesle, tvil etc. Den gjør det ikke spesielt godt, men ikke så veldig dårlig heller. Det blir bare litt for platt og kjedelig for min del fordi vi har sett det samme så mange ganger før. Det følger noe budskap med på lasset også, der Father Andrews er en slags forbilde, noe som fører til forandring hos den mer liberale Clemens som liker seg best i samfunnets øvre lag framfor i dens nedre.Plottet føles litt lagt opp innimellom, og følger ikke helt gjennom der den starter. Christian Slater gjør det ok, sammen med sine andre kolleger i filmen, men ikke bedre enn at det er verdig den B-filmen som det er. Vi følger alt for mye hva Clemens gjør og da bommer filmen på det større bildet og flere vinklinger og et mer spennende fortellerstil. Føler filmen har noe mer potensial enn resultatet, men likevel ikke nokk til at det skulle kunne bli en god film.
3 av 7 - -

Ikke så altfor bra dette her

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En film med en ganske standard story, men i dette tilfellet er det en prest som blir mistenkt for mord men mistenksomheten blir litt mistenkelig dår han dør, og pga. taushetsplikten nekter han å fortelle ting som har blitt sagt i skrifteboksen!Ingen stor film, den mister noe av grepet underveis og blir litt ala noe vi har sett før. Presten i filmen har ofret alt for presteyrket, men blir i tvil når denne mordsaken velter over ham og han møter på sin gamle kjæreste som han forlot for å gå inn i presteyrket som bl.a. krever at man lever i sølibat!Kvalitetsmessig fungerer dette greit, men skuespillet er nok ikke på toppnivå hele tiden og kunne vært finpusset på. Storyen er vel noe vi har sett lignende av før og den mangler et sterkere budskap!Ingen storfilm men allikevel en film som ikke har de mest grusomme scener og kan være en grei film å få med seg sånn engang når man ikke har noe annet å se!
3 av 7 - -
0.4 sekunder