Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The American (2010)

Sammenlignet med sine kolleger av attentatmenn og snikmordere er Jack(Clooney) en mester i faget. Når en jobb i Sverige får et tøffere utløp enn antatt for denne amerikaneren på fremmed jord, gjør han det klart for sin kontakt at dette oppdraget vil bli hans siste.

Jack setter dermed kursen mot den italienske landsbyga, der han skal holde lav profil og for en gangs skyld nyte en roligere tilværelse. Men hans oppdragsgiver, en belgisk kvinne ved navn Mathilde(Reuten), dukker snart opp i den lille byen med en ny bestilling - å produsere ett våpen. Samtidig utvikler Jack et vennskap med den lokale presten Fader Benedetto(Bonacelli), og får også et øye for Clara(Placido) en av byens skjønnheter. Men på vei ut av skyggen og med guarden senket, må Jack gå nye veier. Han må utfordre sin egen skjebne...

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 31min
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Anton Corbijn
Forfattere
Martin Booth
Forfatter
Rowan Joffe
Manusforfatter
Skuespillere
Paolo Bonacelli
Fader Benedetto
Thekla Reuten
Mathilde
Johan Leysen
Pavel
Irina Björklund
Ingrid
Filippo Timi
Fabio
Lars Hjelm
Jeger
Sandro Dori
Servitør
Produsenter
George Clooney
Produsent
Enzo Sisti
Sjefsprodusent
Ann Wingate
Produsent
Anne Carey
Produsent
Jill Green
Produsent
Grant Heslov
Produsent
Moa Westeson
Medprodusent
Annet
Mark Digby
Produksjonsdesign
Herbert Grönemeyer
Komponist
Martin Ruhe
Cinematografi
Andrew Hulme
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En snikskytter uten mening

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”The American” baserer seg på romanen ”A Very Private Gentleman” av Martin Booth, og handler om den ensomme snikmorderen Jack som lever av skytevåpen som er med og hindrer ham i å finne den freden han prøver å få tak i.Budskapet og det filmen kanskje prøver å fortelle, til mer eller mindre grad, sitter litt i dybden men man kan klare å få med seg deler av det. I filmen møter Jack en prest i landsbyen han ankommer og stifter bekjentskap med ham. Denne presten kan innse at alt ikke er som det skal og på en eller annen måte klarer han å se Jacks mørke sider og konfronterer ham med dem og forteller ham hvordan dette hindrer ham i å få del i den lykke og fred som Gud kan gi. Den ydmyke og aldrende presten kommer med noen gode sitater som for eksempel ”Alle sauene i flokken er kjære for meg, men noen er ekstra kjære, særlig de som har gått seg vill”. En annen ting han sier er at en mann kan først være rik når han har Gud i sitt hjerte.

Jack’s syndige liv ser man jo og at han blir konfrontert av presten og hans egen samvittighet, men filmen mangler løsningen på syndeproblemet, nemlig Jesus og evangeliets budskap om frelse og forløsning, og uten det kommer man ikke særlig langt. Allikevel virker det som om Jack ønsker et annet liv enn det han lever, men vi ser tydelig hvor hardt grep synden kan ha på mennesket og at det ikke er mulig å komme ut av den i egen kraft.Filmen har god og stemningsfull foto rundt de Italienske landskap samt et lite stykke Sverige. George Clooney gjør en grei presentasjon i rollen som den søkende og ”alltid på vakt” Jack. Historien er allikevel litt stillegående og replikkene er ikke så veldig mange.Tross lyspunkter i det tekniske så er dette ingen film jeg vil anbefale kristne, selv om historien i og for seg selv ikke er den verste, så inneholder filmen sex scener og nakenhet man rett og slett kunne vært foruten. Og selv om filmen prøver å gi oss et budskap om å bli et bedre menneske så gir filmen oss ikke den åndelige løsningen men heller en slutt som ikke gir den helt store meningen med livet. Dropp denne og velg heller en film med løsningen på problemet og ikke bare problemet!
3.33 av 7 - -
0.39 sekunder