Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Boondock Saints II: All Saints Day (2009)

Fra Troy Duffy, manusforfatter og regissør av The Boondock Saints, kommer den meget etterlengtede oppfølgeren til den tøffe, stiliserte og knivskarpe historien om MacManus-brødrene spilt av Norman Reedus og Sean Patrick Flanery.

Sammen med faren, Il Duce (Billy Connolly), har brødrene gått i dekning i de fredelige, irske dalene, fjernt fra deres svært så turbulente tidligere liv. Når det kommer dem for øret at en meget godt likt prest har blitt drept av onde krefter innen mafiaen, reiser brødrene tilbake til Boston for å sette igang et voldelig og blodig korstog mot de ansvarlige. Med en ny gangsterpartner - og en sexy FBI-agent rett i hælene - er The Saints tilbake!

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 58min
The Boondock Saints 2
Land: USA

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Troy Duffy
Manusforfatter
Skuespillere
Richard Fitzpatrick
Police Chief
Willem Dafoe
Paul Smecker
David Ferry
Detective Dolly
Peter Fonda
The Roman
Judd Nelson
Concezio Yakavetta
Matthew Chaffee
Officer Chaffey
Produsenter
Don Carmody
Produsent
Chris Brinker
Produsent
Robert N. Fried
Sjefsprodusent
Lloyd Segan
Sjefsprodusent
Catherine Gourdier
Medprodusent
Annet
Jeff Danna
Komponist
Miroslaw Baszak
Cinematografi
Bill DeRonde
Redigering
Paul Kumpata
Redigering
Dan Yarhi
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

The Saints er tilbake

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Eneren var en av de bedre B filmer synes jeg, med sin noe grove og veldig voldelige humor blandet med litt katolisisme så ble den særegen og god underholdning. Oppfølgeren lover mer av det samme, og det får vi. Jeg synes at det kanskje prøves å strekke ting hakket lenger og presse humoren en aning for langt slik at action preget blir litt for karikert, men stemningen er absolutt bevart. Denne gangen drar brødrene tilbake til boston for å finne og drepe mannen som kopierte deres ritual ved drap, noe han gjorde for å lokke brødrene og faren til seg for å ta dem av dage. Samtidig er politiet på etterforsking med innblanding av ei vakker og intelligent FBI dame som fort skjønner lunta. Alle lurer på om gutta virkelig skal dukke opp for å hevne udåden gjort i deres navn.Man kan si at i sin bruk av katolisisme og vold sammen så blir filmen blasfemisk. Språket og alkoholen hjelper jo ikke i den saken. Likevel så har filmen et ørlite poeng når det begynner med tanken om at noen må gjøre noe, for det er først når noen gjør noe at noe blir gjort. Problemet er hvordan filmen viser at ting blir gjennomført på, ved å gi ”helgenene” heltestatus ved å ta livet av all mafia i byen.Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er fan av ”The Boondock Saints”, og ble tilfredstilt av hva toeren hadde å by på. Regissør Troy Duffy har samlet sammen de fleste skuespillere og produsenter fra film nr en, noe som gjør det til en ekte oppfølger selv om det er ti år siden sist. Den holder fortsatt en god B film kvalitet over seg, noe som gjorde at den kom ut rett på DVD her til lands, men jeg kunne nokk tenkt med hakket bedre kvalitet med litt mer eksperimentering, men både skyting og action scenene som er en stor del av filmen er ganske identiske med det vi har sett før og det som vi da ser flere ganger her. Noe mørkere er nokk toeren, og vi får litt tilbakeblikk både til eneren og til barndommen - men alt passer ikke helt inn alltid, så det er litt unødvendigheter. Men, blir vi lei av den grunn? Nei, langt derifra, og jeg gleder meg allerede til neste.

3.67 av 7 - -
0.98 sekunder