Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Dominion: Prequel to the Exorcist (2005)

Regissør Paul Schraders opprinnelige forløper til Exorsiten ble refusert av produsentene fordi den manglet nok "blod og gørr". Renny Harlin klippet om filmen spilte inn nye scener. Resultatet ble "Exorcist - The Beginning"

Her for første gang får vi nå sjansen til å se Paul Schraders versjoen. En mer tankefull og atmosferisk film, og en sikker deltager i debatten om studioenes makt over regissørene.

Vurdering

3.33 av 1 stemme

Fakta

1t 56min
Paul Schrader's Exorcist: The Original Prequel
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Caleb Carr
Manusforfatter
Skuespillere
Stellan Skarsgård
Stellan Skarsgård
Father Lankester Merrin
Rick Warden
Corporal Williams
Julian Wadham
Major Granville
Eddie Osei
Emekwi
Clara Bellar
Rachel Lesno
Ralph Brown
Sergeant Major
Gabriel Mann
Father Francis
Produsenter
Guy McElwaine
Sjefsprodusent
Wayne Morris
Medprodusent
David C. Robinson
Sjefsprodusent
Art Schaeffer
Medprodusent
Annet
Trevor Rabin
Komponist
Vittorio Storaro
Cinematografi
Tim Silano
Redigering
Dog Fashion Disco
Komponist
William Yeh
Redigering
John Graysmark
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Greier ikke å grøsse helt

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

”Dominion: Prequel to the Exorcist” ble skrevet før men kom ut etter filmen til Renny Harlin, ”Exorcist: The Beginning”, og det er fort gjort å blande de to. ”Dominion” er mye mer stillegående og mindre grøss enn det ”The Beginning” var, og siden sjangeren er grøsser så passer det ikke helt inn. Store deler av skuespillerne er det samme, og historien går ut på akkurat det samme selv om det er litt forskjellig fokus og litt forskjellig valg som er tatt. Bare det gjør det litt spennende å sammenligne filmene.Personlig synes jeg at denne versjonen er mindre engasjerende fordi den er litt mer saktegående og dermed merker man at skuespillet er dårligere i tillegg. ”The Beginning” er mer effektfull og typisk Hollywood, noe som skygger litt for skuespillerprestasjonene. Fortellerstilen er også litt dårligere her, siden den er mer lineær, men det er på mange måter tatt gode valg også – og på en del måter er filmen bedre. Det som kanskje er noe av det jeg synes trekker ned er at alt er så naturlig, av både undre og demoninngripen, at det blir litt mye plutselig når djevelen begynner å levitere. Kontrasten innad i filmen blir litt for stor, og det er en del ulogiske elementer(som det alltid er i slike filmer).Ellers er historien til Fader Merrin ganske lik(selv om kjærlighetsdelen er tonet ned), men sine egne troskamper der han har forkastet Gud, men likevel finner tilbake når det går opp for ham at det finnes en håndgripelig ond makt der ute. Den andre presten, Father Francis, er mer av den tradisjonelle prestetypen og gjør en god figur for sitt yrke.Dommen er altså at den ikke er like god som ”Exorcist: The Beginning”, men det er også en annerledes stil, som gjør at personlige preferanser spiller en liten rolle.
3.33 av 7 - -
0.29 sekunder