Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Visitation (2006)

I en liten by i USA begynner det å dukke opp en masse mirakler og helbredelser. Samtidig dukker det opp en fremmed, Brandon Nichols(Furlong), som trekker til seg folks oppmerksomhet med sine helbredelsesmøter. Travis(Donovan), som fortsatt søreger etter tapet av sin kone, er skeptisk og ser at alt ikke er som det skal, og sammen med Morgan(Lynch) undersøker de bakgrunnen til den fremmende.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 40min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Frank E. Peretti
Forfatter
Brian Godawa
Manusforfatter
Skuespillere
Joe Goodman
Doktor
Jerry Rose
Lutheransk pastor
Richard Tyson
Sherif Brett Henchle
Randy Travis
Kyle Sherman
Martin Donovan
Travis Jordan
Priscilla Barnes
Priscilla Barnes
Dee Henchle
Kelly Lynch
Morgan Elliot
Lew Temple
Politi Tommy Smalls
Dwight Cenac
Punker gutt
Produsenter
Joe Goodman
Produsent
David A. R. White
David A. R. White
Medprodusent
Frank E. Peretti
Medprodusent
Bobby Downes
Bobby Downes
Sjefsprodusent
Kevin Downes
Kevin Downes
Sjefsprodusent
Ralph Winter
Produsent
Bobby Neutz
Produsent
Michael Webber
Medprodusent
Geoff Ludlow
Medprodusent
Annet
Jeffrey Lee Hollis
Redigering
Laird Pulver
Produksjonsdesign
David Bergeaud
Komponist
Glynn Speeckaert
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

En grei grøsser med noen verdier

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The Visitation" er basert på en roman av den kjente kristne "grøsserforfatteren" Frank Peretti. Jeg likte filmen ganske godt på en måte, for den viser ting på andre måter enn mamge andre lignende filmer gjør. F.eks. demonutdrivelsene i andre filmer ender ofte i dyp eksorsisme mens her forsvinner demonen med engang man siterer Jesu navn og via et bibelvers. Bommerten er at vedkommende ikke får muligheten å ta imot Jesus som herre i sitt liv og dermed er muligheten der for demonbesettelse igjen. Filmen gir oss også et perspektiv av hvordan noen falske profeter kan operere. Ting kan virke så bra i det ytre og mennesker kan bli helbredet og det kan skje i Jesu navn, men i dybden er dette noe djevelsk og falskt. Desverre er det endel slikt i dagens kristenhet og kanskje denne filmen får noen ihvertfall til å tenke litt.

Filmen har et greit spenningsnivå og mangler nok noe av det essensielle i evangeliet som er med å gjør at filmen trekker litt ned. Men Frank Peretti har klart å gjennomskue en virkelighet som flere kristne desverre ikke vet om, men samtidig kunne filmen også gitt oss et klarere innblikk i det ekte Lyset som er Kristus!

Kvaliteten er ganske bra, selvom bildet innimellom blir litt uskaprt og utydelig, men utenom dette er lyden en fryd når man ser den i 5.1 Surround og lerret. Kanskje dette er et av de bedre kristne grøsser filmene? Se og bedøm selv.
4.33 av 7 - -

Horror med litt Jesus

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Helhetsmessig er ikke denne filmen så bra som den kunne ha vært. Fra en rolig intro så tar filmen ganske mye av etter hvert, for mye. Filmskaperne har bommet litt på hva slags film de skulle lage tror jeg, og uten å ha lest boken ville jeg tippe at den er mer balansert. Det er altfor store kontraster mellom første halvdel og siste halvdel av filmen, som i filmen skjer nesten over natta. Det blir også fokusert så mye mer på hva djevelen kan gjøre enn hva Gud kan gjøre, ja faktisk så blir det overdrevet i altfor stor grad.Men det er noen aspekter i filmen som er bra. Randy Travis gjør en god rolle synes jeg når han spiller den stødige presten som vet å skille mellom ånder. Via ham får vi se at selv om alle andre ser ut til å falle så virker Jesu navn fortsatt sterkere enn noe ondt. Det er også bra med aspektet at slev den som har forlatt Gud og den som er sterkest med Gud, begge fra sitt ståsted kan holde fornuften i behold, men likevel hvordan bare den ene vet hvem som har makt over demoner. Filmen får ikke helt fram hva den vil fortelle synes jeg, og mye går tapt når den gjør det litt for simpelt og enkelt i et format som passer best lerretet. Kvaliteten på filmen ellers er god på de fleste områder.Synes det er bra med noen kristne grøssere også blant de mange sekulære som, som regel, overfokuserer og overdriver demonenes makt men deres motstykke blir redusert, selv om korset gir dem brennmerker. Demoner finnes, Gud finnes, og da er det absolutt mer troverdig at demonene flykter når de får høre Jesu navn. Liker du grøssere kan denne være et godt alternativ.
4 av 7 - -
0.41 sekunder