Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Inquiry (2006)

Jesus har dødd. Disiplene har gjemt seg. Forfølgelsnen har begynt. Men ryktene om at Jesus skal ha stått opp igjen fra de døde sprer seg helt til keiser Tiberius(Von Sydow). Han bestemmer seg for å finne ut om ryktene stemmer og sender sin beste mann, hærføreren Tauro(Liotti), til Jerusalem for å undersøke saken. Han tar med seg sin germanske slave, Brixos(Lundgren), og sammen begynner de undersøkelsene. På jakten etter sannheten møter de ei av de kristne kvinnene, Tabitha(Cruz), som lærer Tauros noen om kjærliheten og ikke minst peker hun dem på veien mot Han som er kilden til den...

Vurdering

3.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 48min
The Final Inquiry, I'inchiesta
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Andrea Porporati
Manusforfatter
Suso Cecci d'Amico
Forfatter
Ennio Flaiano
Forfatter
Skuespillere
Produsenter
Salvatore Morello
Sjefsprodusent
Carla Capotondi
Produsent
Enrique Cerenzo
Produsent
Fulvio Lucisano
Produsent
Paola Lucisano
Sjefsprodusent
Christian Mercuri
Sjefsprodusent
John Thompson
Sjefsprodusent
Gianfranco Pierantoni
Medprodusent
Chiara Telarucci
Produsent
Enrique Cerezo
Produsent
Annet
Giovanni Galasso
Cinematografi
Alessandro Lucidi
Redigering
Andrea Morricone
Komponist
Carmelo Agate
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Kjedelig og litt langdrøyd

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"The Inquiry" er en film satt tilbake til tiden etter Jesu oppstandelse og omstendighetene rundt den tiden, hvordan kristne ble forfulgt og hvordan romerne var ute etter å beholde makten. Vi ser at handlingen i filmen nødvendigvis ikke trenger å være sann men at noe slikt kunne ha funnet sted i disse tidene, at det var folk som ønsket å få andre til å tro at det med Jesu oppstandelse bare var noe disiplene påsto for å få seg flest mulig tilhengere.

Filmen skuffet desverre meg, jeg hadde større forhåpninger til den enn den klarte å innfri. Filmen blir kjedelig å tam etterhvert som man glir inn i handlingen. De fleste disiplene virker mer redde, usikre og sorgfulle enn fylt av Åndens kraft og glede og de klarer ikke å gjenspeile og spille Jesu utstråling slik noen få andre bibeltidrelaterte filmer klarer. Filmen preges av en helt grei TV-film kvalitet men synker litt på kampkoreografien som egentlig blir litt rotete og hipp som happ. Men tross dette så gir filmen oss en helt grei men kanskje litt forutsigbar slutt. Ikke bruk altfor mye tid på denne.
3 av 7 - -

God idé, men

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med en gang filmen begynner med Jesu død merker man at det er en god idé. Filmen er satt opp som en sidehistorie til apostlenes gjerninger, der en romersk hærfører blir sendt på oppdrag for å finne ut hva som egentlig skjedde med Jesus. Selv om jeg elsker idéen og den blir fulgt opp ganske godt så mener jeg regissøren tar en del feil valg som kjører helheten litt i grøfta. Fokuset går fra å være en grei investigasjon til å bli en ganske dårlig kjærlighetshistorie. Med en gang Tito og Tabita møtes vet man at det er kjærlighet i lufta, og man kunne spilt mer på denne og utviklet den mer enn at det plutselig blir et langt kyss rett etter at hun for første gang berører en anen manns hånd. Så er de to adskilt igjen men likevel sånn gammeldags totalt forelsket og gifteklar greie. Kanskje det var slik i de dager. Det blir en litt for tam og enkel kjærlighetshistorie føler jeg, som overtar fokuset fra undersøkelsene til Tito. Dette kunne vært regissert mye bedre.Det hjelper ikke at skuespillet ikke holder mål alltid, men til tider er det ganske god driv i historien likevel og man følger godt med. Til andre tider er den kjedelig og dryger på uvesentligheter for historien. Dolph passer inn i rollen som barbar selv om han ikke er så flink i den, og når han sloss så får man fort assosiasjoner til dårlige kampsportfilmer, særlig når fiendene plutselig dukker opp fra intet.Men, å dikte opp en sidehistorie til apostlenes gjerninger, trekke inn Saul, Stefanus, og ikke minst historien om Tabita i kapittel 9 er ganske kult, selv om de ikke blir framstilt helt slik som bibelen framstiller dem. Klippene vi ser av Jesus er greie, men en del ulogiske ting som at Jesu kors var stående igjen på Golgata lang tid etterpå og at Maria fortsatt besøker korset selv om hun er klar over opsptandelsen.Filmen har selvsagt noe å si oss samtidig og får fram mye på en god måte.
3.33 av 7 - -
0.44 sekunder