Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.9)
Stream på

Risen (2016)

Clavius, en mektig romersk offiser, og hans hjelper, Lucius, får i oppgave å finne ut hva som skjedde med Jesus etter korsfestelsen. De forsøket å hindre ryktene om oppstandelsen, og stoppe et gryende opprør i Jerusalem. Men funnene til Clavius får ham til å lure på om det ikke er noe sant i ryktene allikevel. Årets store påskefilm fra regissøren av "Robin Hood - tyvenes prins" og "Greven av Monte Cristo".

Den romerske offiseren Clavius (Joseph Fiennes) får i oppdrag av Pontius Plilatus å undersøke om det er noe i ryktene om at Jesus har stått opp igjen fra de døde etter korsfestelsen. I de 40 dagene som har gått etter oppstandelsen, har et kraftig opprør begynt å bygge seg opp i Jerusalem. Når Clavius finner frem til Jesus disiplener, finner han til sin store overraskelse også mannen han leter etter i levende live. Opplevelsen endrer på alt han trodde han visste, og han bestemmer seg i stedet for å hjelpe disiplene med å unnslippe de romerske styrkene.

Vurdering

5.3 av 1 stemme

Fakta

1t 47min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Kevin Reynolds
Forfattere
Kevin Reynolds
Manusforfatter
Paul Aiello
Manusforfatter
Skuespillere
Karim Saleh
Zealot Leader
Peter Firth
Pilate
Mario Opinato
Arbeider
Kenneth Spiteri
Bitter Mann
Stephen Hagan
Bartholomew
Andy Gathergood
Quintus
Mark Killeen
Antonius
Produsenter
Pete Shilaimon
Produsent
Mickey Liddell
Produsent
Robert Huberman
Sjefsprodusent
Scott Holroyd
Sjefsprodusent
Patrick Aiello
Produsent
Annet
Stefano Maria Ortolani
Produksjonsdesign
Steve Mirkovich
Redigering
Lorenzo Senatore
Cinematografi
Roque Baños
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Den tomme graven

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Risen tar historien videre fra der “The Passion of Christ” slutter, nemlig ved den tomme graven. Det legges opp til et mysterium av den største sorten, nemlig en tom grav der det skulle lugget en død person. Som enhver påskemystere så er det en person som får i oppgave å løse denne gåten, og han går da inn for å ikke bare finne Jesu døde kropp men også for å finne disiplene. Det viser seg å være en vanskelig oppgave når den døde kroppen ikke er å oppspore og disiplene vet ikke særlig mye de heller, fram til Jesus dukker opp. Historien er dermed i og for seg et veldig spennende konsept og legger opp til mye bra film.

Siden dette er en en film med relativt høyt budsjett så er det å forvente at både skuespill, lokasjoner og filmatiske er godt gjenomført. Det er det. Det jeg synes ikke var så godt gjort er muligens det som er resultat av at det er mange som skal ha en formening av hvordan et tydelig kristent budskap skal framstilles. Ofte forsvinner noe av tydeligheten, og selv om filmen får vist et godt kristent og bibelsk budskap på en god måte, så blir mye av dialogen mellom disiplene og Jesus noe enkle og halvhjertede. Det samme gjelder avhørene med f.eks. Claudius og Maria. Det er ingen store følelser i spill. Det snakkes lite om relevante ting. Det blir ingen god dynamikk i det hele, som gjør at det blir litt stivt og lite engasjerende og dermed også noe kjedelig.

Heldigvis så er det en god nok film til at du går fornøyd ut av kinosalen som både respekterer bibelhistorien og som ikke har vannet ut altfor mye av kjernen i påskebudskapet. Det er også veldig velkomment med en film fra denne vinkelen og denne siden av korsfestelsen.
5.3 av 7 - -
0.31 sekunder