Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Hangman's Curse (2003)

Flere av mobberne på skolen, som samtidig er stjerner på fotball-laget, blir plutselig dødssyke. "Veritas-teamet" bestående av Springfield familien blir innkalt og går undercover på skolen for å etterforske saken nærmere. Hva skyldes sykdommen? Stoff? Noe overnaturlig? Et fellestrekk er at alle roper på Abel Frye, en student som begikk selvmord mange år tilbake.

Vurdering

4.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 42min
The Veritas Project: Hangman's Curse
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Rafal Zielinski
Forfattere
Frank E. Peretti
Forfatter
Kathy Mackel
Manusforfatter
Stan Foster
Manusforfatter
Skuespillere
Frank E. Peretti
Dr. Algernon Wheeling
Darylin Goodman
Dramalærer
David Keith
Nate Springfield
Jake Richardson
Ian Snyder
Tom Wright
Dan Carillo
William R. Moses
Coach Marquardt
Mel Harris
Sarah Springfield
Leighton Meester
Elisha Springfield
Douglas Smith
Elijah Springfield
Bobby Brewer
Leonard Baynes
Produsenter
Joe Goodman
Produsent
Frank E. Peretti
Medprodusent
Bobby Neutz
Produsent
Jerry Rose
Sjefsprodusent
Ralph Winter
Produsent
Kelly Neutz
Medprodusent
Steve Buhai
Medprodusent
Rich Cowan
Produsent
Annet
David Bergeaud
Komponist
Dan Heigh
Cinematografi
Mary Morrisey
Redigering
Tiffany Wallach
Redigering
Vincent DeFelice
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Spennende ungdomsthriller

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Hangman's Curse" baserer seg på Frank Perettis roman med samme tittel og på filmlerretet blir dette en god undeholdningsfilm med god moral, selvom det er en thriller/grøsser i et mer eller mindre kristent format.

Selvom det kristne budskapet ikke akkurat sprer seg som ild i tørt gress i denne tenåringsthrilleren så kan den skremme noen litt og få noen til å holde seg litt fastere i stolen. Samtidig duger denne som en helt grei lavbudsjetts kvalitetsfilm for de som er interessert i litt skumle filmer.Som sagt så er ikke det kristne budskapet så veldig tydelig, selvom man merker seg at foreldrene til dette søskenparet har en Gudstro og at barna dems også har en tro, men det virker som om den fortsatt er på barnetrostadiet og at det ikke betyr sånn veldig spesielt for familien eller barna deres. Ja, de ber bordbønn og ber når ting ikke går helt bra, men hvem gjør ikke det?Selvom hovedpersonene prøver å vise medmenneskelighet til de som blir misslikt og utstøtt av de populære på skolen, som jo er det mer positive budskapet i filmen, så klarer den ikke få det kristne budskapet helt til å overskride den mer mørke og okkulte siden av historien, men samtidig blir den heller ikke helt mørklagt slik mange katolskprega grøssere blir. Det er jo bra at det også advares mot det okkulte, at det er farlig å leke med spiritisme. Jeg har ikke lest boken, så er vanskelig å sammenligne filmen med den! Men, ønsker man en film som ikke preker, men som holder god standard moralsk sett så kan denne passe.Skuespillet er helt greit i filmen og bildekvaliteten viser seg å være av den gode sorten helt fra starten av og lyden lider heller ikke så mye. Vi får passende musikk av kristne artister og band som bl.a. "Audio Adrenaline", Tait og Toby Mac. Vi møter også selve Frank Peretti i en livlig rolle som Dr. Algernon Wheeling.
4.67 av 7 - -

Grøss med kristne undertoner

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en spennende mysterie film om en topp spesialisert etterforsker familie basert på Frank Perettis roman. Det er både grøsser elementer inkludert men man kan også trekke på smilebåndet når søskenparet går i tottene på hverandre. Det er da tross alt en underholdende ungdomsfilm selv om det etter min mening noen ganger kan bli litt typisk grøsser film skremsel effekter.Siden Frank Peretti er en kristen forfatter så innholder også denne filmen noen kristne elementer, men ikke så veldig mange. Springfield familien er kristne som ber bordbønn og ellers kan glimte til med noen kristne verdier. Utover det så er sannhet et tema(veritas=sannhet), og det er det teamet skal ut for å finne. Siden påkallelse av demoner også spiller en rolle kan man si at det også blir et tema av kristen karakter i filmen. Springfield familien prøver likevel først å fremst å finne en rasjonell forklaring bak hendelsene.Det at den kristne undertonen ikke er så framtredende kan ha noe å gjøre med at filmen har blitt middels populær utenfor kristne kretser sammen med at filmkvaliteten ikke er å klage over.
4.67 av 7 - -
0.34 sekunder