Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Pray. (2007)

Madison og Lacy har vært på en kristen rock konsert. Ute er det en kidnapper løs. Etter noen småskremmede hendelser bestemmer dem seg å kjøre hjem på natta tilbake til sin hjemby. Men noen eller noe har fulgt dem hjem, og det ser ut til å jakte på Madison.

Vurdering

2.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 12min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
April Kruger
Manusforfatter
Tiaan Kruger
Manusforfatter
Amy Mitchell
Manusforfatter
Skuespillere
Bonnie Johnson
Butikkeier
Amy Mitchell
Laurie Curtis
Colleen Ann Guest
Shannon Preston
Josh Smith
Luke DeVoss
Delvin Brooks
Robert Turner
Audrey Battah
Madison Preston
Christopher Houldsworth
Rengjører og den skumle
Lea Bonne
Lacy Stuart
Dave Ferrise
Hunter McAllum
Jack Boston
Motell ansatt
Produsenter
Dr. Matt Mitchell
Medprodusent
April Kruger
Medprodusent
Tiaan Kruger
Sjefsprodusent
Amy Mitchell
Medprodusent
Annet
Dr. Matt Mitchell
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Amatørgrøss med bønnesvar

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Pray.» er jo en bemerkelsesverdig historie, hvis den delen av historien i filmen som skiller den ut fra andre lignende filmer virkelig er sann, som jeg på en måte tror også er grunnen til at den ble laget! Samtidig står man igjen med et spørsmålstegn på hvor mye av det andre som er sant. Vi møter på en rolig, mystisk mann med maske på jakt etter sine offer, noe man har sett endel av før.Man kan tydelig merke seg at dette er en lavbudsjetts amatørfilmproduksjon! Generelt så er jeg ikke imot amatørfilmer, men når det oppstår små irritasjonsmomenter i disse filmene så mister de noe av sin troverdighet og sjarm. For å gjengi det positive først, så synes jeg faktisk noe av skuespillet virket ganske bra til å være amatørproduksjon, godt nok til å skape noen gode spenningsmomenter.

Filmen kan bli litt kjedelig og man får lett noen klisjéassosisjoner tilbake til filmer som «Skrik» og «Fryktens sommer». Hovedsakelig kommer kjedeligheten frem i litt for lange og unødvendige filmsekvenser samt ensidig foto og lite vinkelbytting. Kameraføringen er heller ikke så mye å skryte av, endel ustabil kameraføring, med noe hakking innimellom og noen bråe kameraforflytninger. Lyden henger heller ikke helt greit med, innimellom blir det romstøy og så plutselig unaturlig stille, men alt slikt hører vel ofte til slike produksjoner, men samtidig ville det vært artig å fått se en produksjon der slikt var utelatt eller skjerpet.

Det er også lett å merke seg, i en sekvens i scenen på kjøpesenteret, et kamera og kameramann komme til syne i et speilbilde i vinduet! Denne feilen burde man jo ha lagt merke til ganske fort. Det ser ut som også filmen har satset stort på lokaler for å gi filmen noen gode løft.Kristenmessig så vil jeg ikke si at handlingen er så veldig åndelig, men har noe fokus på det å rette opp noen korte og enkle bønner og se svar underveis og som til slutt ender i et god sammenfattet og reddende bønnesvar! Ellers gir ikke filmen noen veldig budskapsfrembringende godbiter i rolletolkningene i det det vil si å være kristen.Filmen har noe teit grøss men samtidig så kunne det ha blitt bedre laget hvis helheten hadde vært bedre! Filmen inneholder også noen kristne sanger av ganske ukjente artister som Steve Garrett og Jessica McLean. Oppfølger er "Pray 2: The Woods".
2.33 av 7 - -

Mørk amatør kristengrøss

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Med mørk, så tenker jeg ikke så mye på betydningen dyster, men mangel på lys. Tror ikke de brukte noen lyskilder eller tenkte på lyssetting. Det tyder ganske tidlig i filmen at det er en amatørfilm. Oppskriften er egentlig ganske enkel. Skummel musikk + mørke scener med håndholdt kameraføring + kristen setting = kristen grøsser. Handlinger er altså ikke så spennende eller spesiell. Det er snakk om en mann som er løs som følger etter hovedpersonen. Så prøver de å holde på den stemningen at han lurer rundt hvert eneste hjørne gjennom hele filmen. Vet ikke hvor mye av historien er sann, men på coveret så står det at den er inspirert av virkelige hendelser.Amatørfilmfellene med mye gå scener og lange meningsløse scener med musikk etc. er gjennomgående og skuffende. Man forventer litt mer av slike filmer som kan virke som lit større satsinger. Men budsjettet sier vel sitt, selv om det kunne det blitt gjort mye bedre. Støy i lyden er også litt overveldende til tider, men er det første amatørfilmen til skaperne så er det forståelig.Når det er sagt så prøver de å få inn litt kristen budskap til ungdommen ganske naturlig selv om det blir litt ved siden av hovedhandlingen. Blant annet det å være forbilde, fokuset på vekt og utseende samt "verdt å vente på". Det handler om kristne personer og slik får man det som en del av deres virkelighet. Bønn er et mer relevant tema for selve handlingen, men det er vel egentlig veldig enkelt at bønn virker.Konklusjonen er vel egentlig at det er en ok grøsser med tanke på budsjett og hvis man har skikkelig lave forventinger før man ser den.
2 av 7 - -
0.44 sekunder