Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

A Song from the Heart (1999)

Artisten Amy Grant gjør sin skuespillerdebut som den vakre blinde cellisten Maryann Lowery. Maryann tilbringer tiden med å undervise ved Milford musikkkonservatorium, og den lille fritiden hun har utenom tilbringer hun sammen med førerhunden Staccato, naboen Oliver (Keith Carradine) og hans tennåringsdatter Tina (Alexandra Purvis) som tar cellotimer hos Maryann. Når den store komponisten Gregory Pavan (D.W. Moffett) ankommer musikkkonservatoriumet blir Maryann betatt av ham - og han av henne. Men er dette den store kjærligheten? Svaret får Maryann når hun etter et vellykket inngrep får synet tilbake.

Vurdering

3.67 av 2 stemmer

Fakta

1t 36min
Land: USA, Canada
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Marcus Cole
Forfattere
Michelle Maxwell MacLaren
Manusforfatter
Alex Butler
Manusforfatter
Giorgio Serafini
Manusforfatter
Mikki Willis
Manusforfatter
Selma Thompson
Manusforfatter
Skuespillere
Bill Dow
Dr. Ambrosio
Amy Grant
Maryann Lowery
Keith Carradine
Oliver Comstock
D.W. Moffett
Gregory Pavan
Anne Marie DeLuise
Liz Martin
Carolyne Maraghi
Sarah
Kaitlyn Burke
Young Maryann
Jada Stark
Gallery Assistant
Ben Eberhard
Wayne Johnson
Alexandra Purvis
Tina
Produsenter
Alex Butler
Medprodusent
Michelle Maxwell MacLaren
Sjefsprodusent
Dauri Chase
Medprodusent
Jennifer Cooke
Produsent
Michael Potkins
Produsent
Gary A. Randall
Sjefsprodusent
Annet
Patrick Williams
Komponist
Sandy Cochrane
Produksjonsdesign
Attila Szalay
Cinematografi
Mark W. Rosenbaum
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Amy Grant i vant rolle

Den tidligere Grammy vinnende artisten Amy Grant spiller hovedrollen som den blinde og talentfulle musikeren Maryann Lowry. Hun er hjemmelærer i musikk for nabodatteren der faren er enkemann og god venn av Maryann. I tillegg underviser hun en musikklasse. Det oppstår spenning og romantikk når den kjente musikeren Gregory Pavan kommer til byen og blir introdusert for Maryann og klassen hennes. Videre får hun høre om en kur som kan gjøre henne seende igjen takket være Gregory, men tankene om hva dette videre vil gjøre med henne klarer hun ikke helt få ut av hodet.For å få sagt det, dette er ikke en kristen film. Grunnen til at den har vært på det kristne markedet er nok at den kristne artisten Amy Grant spiller hovedrollen, og noen moralske og familievennlige poenger kommer fram. Stort sett mer får man ikke ut av denne på det området.Bildekvaliteten fungerer greit og Amy Grant gjør det greit i sin debutrolle som skuespiller i en rolle hun er vant til. Ellers kan skuespillet til tider skrente litt og den har noen ulogiske brister her og der. Cellospillingen ser man litt for tydelig at er dubbet og lagt til i etterkant. Dette kunne vært synket litt bedre. Den inneholder også en god del standard klisjér.Er du ute etter en kristen film så er nok ikke denne det, men er du ute etter en liten romantisk film som kan skille seg litt ut fra den generelle Hollywood moralen så kan denne kanskje fungere. I tillegg må du ikke ha noe imot klassisk musikk med cello og blåseinstrumenter i fokus. Filmen er bl.a. blitt vist på TV2 i Norge.
4 av 7 - -

Kjærlighetsdrama med Amy Grant

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Amy Grant spiller Maryann, ei blind cellonist i denne kjærlighetsfilmen der hun møter en annen artist og det oppstår søt musikk. Hennes nabo, Oliver, som har kjent henne en god stund faller sakte og sikkert for henne – men det går mye fortere for Gregory som ser ut til å nappe Maryann rett foran øynene hans. Så får hun muligheten for å få synet tilbake, og blir nødt til å velge.Filmen er laget for TV og har dermed ingen stor budsjett, selv om den har en helt grei kvalitet. Det er likevel noen små ulogiskheter – som at hun har ”superhørsel” men greier ikke helt å koordinere seg i sitt eget hjem, men ser man bort fra det så fungerer filmen og plottet greit til å bli en ok romantisk drama. Jeg hadde håpet at vi fikk hørt mer av Amy Grant sin musikk, men det var dessverre en mangelvare – og det er veldig lite kristent i handlingen, annet enn at det er en familievennlig film og at det følger med en Gospel CD med noen versjoner av DVD filmen.
3.33 av 7 - -
0.59 sekunder