Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

I Am David (2003)

Dette er historien om en 12år gammel gutt, David(Tibber), som rømmer fra et kommunistisk konsentrasjonsleir med ikke mer enn et kompass, et forseglet brev, et brød, og instruksjoner om hvordan han skal få brevet til København i Danmark. David beveger seg for første gang inn i den frie verden mens han skeptisk overskrider forskjellige grenseoverganger i Europa. Det er en åndelig oppdagelsesreise, der David langsomt mister sin instinktive mistro til menneskeheten og begynner å smile, vise tillit og til slutt kjærlighet.

Vurdering

4.5 av 2 stemmer

Fakta

1t 28min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Paul Feig
Forfattere
Paul Feig
Manusforfatter
Anne Holm
Forfatter
Skuespillere
Matt Patresi
Sveitsisk grensevakt
Paco Reconti
Giovanni
Paul Feig
Amerikaner
Dobrin Dosev
Grensevakt
James Caviezel
Johannes
Maria Bonnevie
Davids mor
Lucy Russell
Amerikanske damen
Ben Tibber
David
Produsenter
Davina Belling
Produsent
Andrea Borella
Medprodusent
Lauren Levine
Produsent
Clive Parsons
Produsent
Plamen Voynovsky
Medprodusent
Vladimir Voynovski
Medprodusent
Annet
Stewart Copeland
Komponist
Roman Osin
Cinematografi
Steven Weisberg
Redigering
Giovanni Natalucci
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En interessant reise uti det ukjente

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«I Am David» er en hjertevarmende film basert på en roman av den danske forfatteren og journalisten Anne Holm som starter rett på handling og tar for seg en en tolv år gammel gutt som er oppvokst i en arbeidsleir i Bulgaria etter andre verdenskrig, han rømmer for å finne fram til friheten som han vet finnes i Danmark.Filmen kan ikke si å være direkte kristen eller omhandle jødisk historie selvom den tar for seg noe av de samme problemstillingene som mange jøder sto ovenfor. Boken derimot reflekterer mer et kristent budskap der David på ferden sin oppdager Gud og roper ut Salme 23 noe hans «navnebror» i Bibelen gjorde! I boken så roper han ut flere ganger til Gud om hjelp og Gud hjelper ham! I filmen har de desverre heller satt inn en katolsk bakerhelgen som et av Davids åndelige guider!

Filmen kan allikevel gi oss noen bibelske glimt bl.a. gjennom rollfiguren til Jim Caviezel (kjent fra «The Passion of the Christ») og venneskapet dems i fangeleiren og hvordan han ofrer seg for David slik at David kan få muligheten til å oppdage friheten utenfor fangeleiren!

Tross et alvorlig blikk og hjertet fylt av bitterhet og skepsis for mennesker så opplever han at verden ikke er så ille som han hadde trodd og at mennesker kan være til å stole på og at det finnes noe der ute som er verdt å smile av.Kvalitetsmessig en god film, med et godt bilde, godt skuespill og en interessant og fengende historie. Historien kan være litt for tilfeldig i filmen jemført med boken, siden Guds hjelp er mer portrettert i boken! Guttens opphold i Italia preges av at Italienerne er overraskende gode i engelsk noe jeg er ganske uenig i etter at jeg hadde vært der. Kanskje det var annerledes på 50-tallet, men desverre ikke idag!En god film for hele familien som kan gi oss et bilde av hvordan barn kan ha hatt det i fange/konsentrasjonsleire rundt om i Europa under og etter andre verdenskrig. Filmen tar deg med på en reise fra land til land helt til friheten blir synlig i horisonten.
5 av 7 - -
0.35 sekunder