Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Christmas Miracle of Jonathan Toomey (2007)

Jonathan Toomey(Berenger) er en isolert eneboer med en hemmelig fortid fram til en enke(Richardson) og hennes sønn(Ward-Wilkinson) kommer til den lille bygda. De gir den grettne treskjæreren i oppdrag om å lage en kopi av et krybbefigursett som faren til gutten har gitt ham.

Vurdering

5.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 31min
Jonathan Toomey
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Bill Clark
Forfattere
Bill Clark
Manusforfatter
Susan Wojciechowski
Forfatter
Skuespillere
Ronald Pickup
William McDowell
Sarah Wildor
Jonathans kone
Aran Bell
Richard Tyler
Elliot Cowan
James McDowell
Joely Richardson
Susan McDowell
Luke Ward-Wilkinson
Thomas McDowel
Tom Berenger
Jonathan Toomey
Produsenter
Jonathan Weisgal
Sjefsprodusent
Thomas Mattinson
Produsent
Philippe Martinez
Produsent
Alan Latham
Produsent
Ros Hubbard
Medprodusent
Annet
Guy Farley
Komponist
David Freeman
Redigering
Emmanuel Kadosh
Cinematografi
Simon Waters
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Fin og stemningsfull film for julen

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En av de største tingene som skiller en kristen julefilm fra en ikke-kristen er at julenissen er byttet ut med Jesusbarnet og at nissemusikken er byttet ut med musikk om Jesusbarnet. Disse to tingene gjør seg gjeldende her også og duker bordet for en fin julefilmopplevelse for hele familien å nyte.Vi møter en gutt, Thomas, som mister faren sin, og noe av det største minnet han har igjen er et krybbefigursett som han hadde laget men som han greide å glemme igjen på stasjonen når han og moren flyttet ut på landet. Der kommer de i kontakt med en gretten treskjærer, Mr. Toomey, som har mistet kona og barnet sitt, og han får i oppdrag om å lage et nytt krybbefigursett til gutten.Historien høres kanskje ikke så spennende ut, men det er en dramafilm som handler om å miste noen og om å finne noe. Personene forandres, og ved at noen ser dem som har behov for å bli sett så forandres atmosfæren og gir nytt liv der det var tapt. Disse krybbefigurene betyr mye for Gutten, og når de ikke blir helt slik han husker så påpeker han det. På jakten etter skape disse følelsene hos sine figurer må Toomey føle dem på nytt, og slik vekkes det liv i den gretne gubben.Filmen er stemningsfull, men kanskje litt for eventyraktig i sin datagrafikk som ser ut til å bli brukt flere ganger enn nødvendig. Begynnelsen av filmen går i et ganske sakte tempo, og derfor føler jeg at de siste femten minuttene går alt for fort i forhold. Jeg skulle gjerne ville ha sett enda mer av utviklingen i forholdet mellom Toomey og McDowell. Bortsett fra disse småtingene flyter filmen fint framover og regien tar igjen det tapte med blant annet stemningsfull julemusikk, god kameraføring og utmerket skuespill. Sammen gjør det filmen til en godbit i jula som hele familien kan nyte.
5.33 av 7 - -

Julens budskap i følelsesladde figurer

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En artig filmatisering av en julefortelling, basert på barneboken til Susan Wojciechowski, for hele familien som tar frem noe av det sentrale i julens budskap! Filmen tar for seg utskjæring av julefortellingen med dyrene, de tre vise menn, Maria, Josef og Jesusbarnet. Det man kan pirke litt på er at fokuset kanskje blir litt mye på disse figurene innimellom og hvor mye de betyr for en enn selve Jesus, men filmen får frem et godt poeng utifra hvordan disse figurene bør fremstå i forhold til Jesusbarnet!En interessant historie som kunne ha vært kjedelig fortalt, men som faktisk får en til å henge med fra start til slutt! Luke Ward-Wilkinson gjør en god jobb i rollen sin som Thomas McDowell og i rollen som Jonathan Toomey møter vi den tidligere Oscarnominerte Tom Berenger(Platoon). Filmen har bra, men kanskje litt spesiell og stemningsfull bilde kvalitet som gir den også et julesjarm sammen med glade country melodier. Vi ser også, heldigvis, at julenissen er helt utelatt fra filmen, selvom Jonathan Tommey kanskje kan skape noe nissefølelser hos noen. Godt å se at det finnes julefilmer som tar frem det mer sentrale i julens budskap enn oppdiktede nissehistorier!
5 av 7 - -
0.55 sekunder