Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.5)
Stream på

Christmas Child (2004)

Jack føler seg fjern fra jula, fra kona hans og jobben. Hans siste jobb som journalist tar ham til Dallas, men et mystisk fotografi fører ham til byen Clearwater, Texas. Her oppdager han byens store julekrybbe fremstilling som står foran kirken, og finner en historie bak denne og han som laget den, som knyttes til hans egen historie. Jack, som var adoptert bort, er fast bestemt til å finne ut av sitt opphav i denne lille byen som han fort begynner å like.

Vurdering

4.17 av 2 stemmer

Fakta

1t 36min
A Max Lucado Story: Christmas Child
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Max Lucado
Forfatter
Andrea Jobe
Manusforfatter
Eric Newman
Manusforfatter
Skuespillere
Steven Curtis Chapman
Michael Curtis
William R. Moses
Jack Davenport
Dennis Letts
Judge
Mary Donnelly-Haskell
Cindy
Muse Watson
Jimmy-James
Juli Erickson
Mrs. Schneider
Theresa Browning
Mom
Megan Follows
Meg Davenport
Produsenter
Tom Newman
Produsent
Annet
John Lafferty
Redigering
Fernando Argüelles
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Et godt glimt av budskap fra julekrybben

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne filmen som baserer seg på en historie av forfatteren og forkynneren Max Lucado henspiller seg dagene før julaften. Jack er en vellykket journalist og rett før julaften, da han også har bursdag, får han et oppdrag i Dallas. I sammenhengen med dette oppdraget benytter han anledningen å finne sine egentlige røtter, siden han fra småben av ble adoptert. Konen hans Meg klarer ikke helt fatte hvorfor han må være så travelt opptatt, og spesielt på selveste julaften. Midt i alt dette vikles han inn i forhistorien til en kirke og en spesiell julekrybbe i den lille bygda Clearwater og han begynner å ane en mystisk fortid som årsak til adopsjonen.Filmen skimter med en drivende, men noe langtekkelig historie om en reise som flere andre filmer i lignende sjanger har tatt for seg, men der denne gir et lite glimt av et annerledes budskap som treffer julehjertet med det å finne vår Himmelske Far som elsker oss, å se at Jesusbarnet var et barn med kjærlighet i øynene og korset i hjertet.Skuespillet fungerer stort sett greit, og vi får også et møte med den kristne musikkartisten Steven Curtis Chapman i rollen som pastor Michael og en hjelpende hånd for Jack i hans dype søken. Bildet i filmen kunne vært i noe bedre format, mens historien kunne bli noe oppstykket, og innimellom klarte jeg ikke helt fatte hva som foregikk og ble sittende igjen med noen spørsmålstegn, men kanskje det også var meningen med filmen. Noen åpenlyse tilfeldigheter skjer, eller kanskje filmen vil ha det til å være ”Gudfeldigheter”? Litt tynt blir det allikevel på den fronten.

Filmen kan by på noen øyeblikk som kan varme hjertet en kald julekveld, men med noen vrier og litt ekstra krydder hadde filmen klatret et par hakk. En film som greit kan tilpasses romjula!
4 av 7 - -

Historie om å finne hjem til sine røtter

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

"Christmas Child" handler om en mann, Jack, som prøver å finne sine biologiske foreldre, eller i det minste noe om dem, slik at han kan komme videre med livet sitt og ikke minst ekteskapet. Han er på en måte i en midtlivskrise, og gjør et siste forsøk etter å ha funnet et gammelt fotografi som kan lede ham på rett vei. Jack havner da i den lille byen Clearwater der han møter mange hjelpsomme personer, og sammen prøver de å finne ut av og hjelpe Jack i sin reise som kanskje handler om mer enn bare å vite, men kanskje også om å finne hjem? Historien er skrevet av Max Lucado, en kjent kristen forfatter, som jeg har sans for. Han er flink til å fortelle jordnære og rørende historier på en varm og god måte, noe som denne filmen også bærer preg av.På mange måter er dette en fin film som kan sette deg i julestemning og har en historie som er spennende å følge, men får følelsen av at det blir litt for tilfeldig til tider og at regissøren ikke greier ikke helt å knyte sammen alle tråder. Ellers gjør skuespillerne gode roller, ikke minst presten som spilles av artisten Steven Curtis Chapman. Som en kristen film er budskapet helt ok selv om det er mer generell julebudskap som fokuserer seg rundt Jesusbarnet i form av juleforestilling og handlingen rundt julekrybben.

4.33 av 7 - -
0.64 sekunder