Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.3)Trailer
Stream på

Marrying Father Christmas (2018)

Miranda(Krakow) er forlovet med Ian(Matter). Bryllupet deres er planlagt til 1. juledag. I uken før bryllupet kommer en mann(Dow) til byen deres og hevder å være broren til Mirandas avdøde mor. Miranda lurer på om hun kan stole på den fremmede. I mellomtiden sliter Ian med å skrive ned løftene sine og ber pastoren om hjelp. Vil alt løse seg før de gir hverandre sitt ja?

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 26min
We Wish You a Marry Christmas
Land: Canada, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
David Winning
Forfattere
David Golden
Manusforfatter
Robin Jones Gunn
Forfatter
Skuespillere
Bill Dow
Charles Finley
Erin Krakow
Miranda Chester
Barry Flatman
Thomas Reid
P. Lynn Johnson
Katherine McAndrick
Wendie Malick
Margaret Whitcomb
Niall Matter
Ian McAndrick
Jim Thorburn
Peter Whitcomb
Callum Seagram Airlie
Mark Whitcomb
Nevis Unipan
Julia Whitcomb
Julia Benson
Ellie Whitcomb
Produsenter
Fernando Szew
Produsent
Dawn Knight
Produsent
Darin Oishi
Produsent
Ted Bauman
Produsent
Pierre-Andre Rochat
Sjefsprodusent
Patricia Clifford
Sjefsprodusent
Libby Beers
Sjefsprodusent
Annet
Paul McCulloch
Produksjonsdesign
Jason Pielak
Redigering
Anthony C. Metchie
Cinematografi
Graeme Coleman
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Bryllup med forviklinger i siste liten

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi møter Erin Krakow, kjent fra TV-serien ”When the Heart Calls”, som Miranda Chester i denne julefilmen om Miranda og Ian som møttes i julen, forlovet seg i julen og nå skal de til å gifte seg første juledag. I tilegg til alle forberedelser en slik begivenhet trenger, så oppsøker en fremmed person Miranda og hevder å være en nær del av familien. Miranda klarer ikke helt tro dette og mens hun leter etter sannheten så nærmer bryllupet seg med stormskritt.

Budskapet i denne er i ren Hallmark stil, der de fleste filmer ikke er direkte kristne, men med en høyere moralsk standard enn mange andre filmer. De nærmeste kristne hintene vi ser i filmen er de to pastorene vi møter, men de nevner verken Gud eller Jesus. Den ene påpeker bare at han var altfor svart-hvit i sine unge år som pastor når det kom til et skilsmissespørsmål. Ellers hører vi ”Gud velsigne deg” i et teaterstykke presentert i filmen. Stort sett mer kristent finner vi ikke bortsett fra at Pastoren prøver å veilede parene litt, men da uten å inkludere Gud i det. I tillegg får vi høre en kristen julesang. Filmen holder seg moralsk i høysetet ved at Miranda og Ian ikke bor sammen før de gifter seg, men venter til etter bryllupet. Jeg synes det er flott å se i moderne filmer og gir dermed bryllup og ekteskap mer mening.

Vi kjenner kanskje Erin Krakow best fra ”When Calls the Heart”, derfor var det artig å se henne i en vanlig spillefilm og i dette tilfellet en julefilm. Tross det så imponerer ikke filmen stort, men holder seg på middelmådig nivå. Et par steder lurer man på om man har lest manuset godt nok, når Miranda sier at hun første gang traff den mystiske mannen i Boston, men i filmen kommer det klart fram at det var på arbeidsplassen hennes i der hun var fra. Det kan hende jeg har oversett noe. Filmen har tendenser til å være kjedelig og den eneste lille biten av interesse er denne mystiske mannen, ellers virker dette som en bryllupsklisjé.

Dette er den tredje filmen i en serie på tre filmer, med andre ord oppfølger til ”Finding Father Christmas” og ”Engaging Father Christmas”. Filmen hadde kanskje gitt mer ”feel good” hvis man hadde blitt kjent med rollehaverne gjennom de to første filmene først. Moralsk sett en grei film, men ingen film jeg vil rope høyt hurra for.
4 av 7 - -
0.46 sekunder