Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb
Stream på

Beautiful One (2023)

Hele livet har Mabel(Bradshaw) levd med stigmaet om å være jenta som "ikke er pen nok". Hun føler at livet har gått henne forbi, og bestemmer seg for å konkurrere i en nasjonal skjønnhetskonkurranse som arrangeres av et populært motemagasin. Med hjelp av sin nydelige bestevenninne(Almoyan) og en fortryllende lokal fotograf(Scott), begynner Mabel sin reise inn i mote- og skjønnhetsverdenen, og sitt eget hjerte, på et oppdrag for å oppdage hva det vil si å være vakker. Underveis lærer hun nytteløsheten i å prøve å leve opp til verdens definisjon av skjønnhet, men enda viktigere, hun lærer at ingen er vakrere enn når de er den Gud skapte dem til å være.

Vurdering

4.7 av 1 stemme

Fakta

9
1t 42min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mike Dornbirer
Forfattere
Mike Dornbirer
Manusforfatter
Skuespillere
Stacey Bradshaw
Mabel Schnodgrass
Isabelle Almoyan
Breeze Perry
Thomas Scott
Nolan Pettering
Deborah Tucker
Beverly Hollis
Nathan Blair
Ray Schnodgrass
Anna Dornbirer
Unge Mabel Schnodgrass
Branden Lewis
Frederico Garcia
Gigi Orsillo
Cassandra Jones
Meggie Jenny
Wendi
Produsenter
Mike Dornbirer
Produsent
Rachael Dornbirer
Produsent
Annet
Mike Dornbirer
Redigering
Mike Dornbirer
Cinematografi

Lignende filmer

Anmeldelser

Noe annerledes, men et viktig område å belyse

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Mabel er en kvinne som fra barndommen av har slitt med dårlig selvfølelse. Hun er ikke overbevist at hun er pen nok, og møter stadig på situasjoner som hun tar til inntekt for sin dårlige selvfølelse. Hva skal til for å få henne på andre tanker, eller å se det hele fra et annet perspektiv?

En litt annerledes film, med en historie som engasjerer og som kan være aktuell for de som sliter med selvfølelsen. Filmen har et kristent bakgrunnsbudskap, med far til Mabel som er pastor, og der handlingen innimellom foregår i en kirke, og der Gud ikke glemmes helt bort. Det kristne budskapet er kanskje mest fremtredende i filmens begynnelse og så kommer det et klart poeng mot slutten, mens det kommer noen smuler innimellom. Filmen har ikke noe klart frelsesbudskap, selv om det lysende korset i kirken kanskje prøver å fortelle hovedpersonen noe om den identiteten hun bør ha i troen, og ikke i selvfølelsen sin. Det er en lang reise for hovedpersonen, og man kan jo stusse over hvorfor ikke faren som er pastor ikke gjorde noe mer for å hjelpe henne, men istedenfor valgte å overraske datteren med abonnement på et motemagasin som han kanskje ville håpe kunne overbevise datteren om tomheten i å alltid streve etter det perfekte utseende.

En noe spesiell film, ikke så forutsigbar, men med en handling som gjør at man spent følger med fra begynnelse til slutt. Skuespillet er også overraskende godt, og bildekvalitet er det heller ikke noe å utsette på. Handlingen kan være noe overdreven til tider, men kanskje den bare gjør det for å få poenget med budskapet noe klarere fram. Midt i dette får man noen humoristiske innslag, selv om alt ikke er like vellykket.
4.7 av 7 - -
0.31 sekunder