Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Julemysteriet i Lilleby (2007)

Fru Pirk(Flåten) hater julen og gjør alt som står i hennes makt for å ødelegge den. Sammen med de to skurkene Rolf(Benjaminson) og Ronny(Benjamonson) stjeler hun prestene i byen for at det ikke skal bli noen julegudstjeneste. De fem barna Gibbs(Solvang), Martin(Toft), Sara(Svendsen), Lukas(Lende) og Betty(Berg) starter et detektivbyrå for å løse mysteriet med de forsvunne prestene.

Men sporet til Galgebakken 13 er falskt og fører dem rett i hendene på Fru Pirk og skurkene. Nå behøver de hjelp fra høyere makter for å komme fri. Og for å redde julen i Lilleby.

Julen er i fare. Kan de fem detektivene redde den?

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 8min
Land: Norge
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bjørn Olav Hammerstad
Manusforfatter
Skuespillere
Thomas Toft
Martin
Knut Egil Benjaminsson
Rolf
Tom Bratlie
Prest Johannes Johannessen
Rakel Flaten
Fru Pirk
Kjetil Myklebust
Prest
Annet
Ruben Solvang
Redigering
Ruben Solvang
Komponist
Shelton Stanislaus
Redigering
Knut Egil Benjaminsson
Komponist
Harald Holtet
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Julen er i fare

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er en artig norsk julefilm for hele familien av mannen bak de to andre norske nullbudsjetts filmene "Sverdet" og "Jakten på det bortkomne smykket". Selvom filmen har et amatørmessig preg over seg så holder den en sittende og følge med til en hjertevarmende slutt."Julemysteriet i Lilleby" blir på en måte detektivversjonen av "Olsenbanden jr" og selvom plottet virker usannsynlig så gir den barn noe å tenke på og gir oss en julefilm man sjelden finner på markedet.Selvom skurkene i filmen er ondskapsfulle så er de morsomme og artige og man kan rett og slett ikke la være å trekke på smilebåndet.

Detektivskuespillerne gjør en helt grei jobb jemført med produksjonssatsingen og budsjettet. Selvom skuespillet kunne vært bedre så er det vanskelig å finne barn som kan gjøre det profft nok, men dette er godkjent godt nok til at de kan gjøre det enda bedre i en eventuel neste film. Men man kan legge merke til talent!Skurkene Rolf og Ronny er som sagt morsomme og de har en humor og noe som vil holde barn festet til filmen og det gir oss en barnespenning gjennom hele filmen. Rakel Flåten er god i rollen som den odnskapsfulle Fru Pirk og kan minne om Cruella De Vil i "101 Dalmatinere".Rulleteksten gir oss også en fin sang som mulig er laget til filmen og gir den orginalitet. Selvom filmen har amatørskuespillere og skuespillet skrenter endel så blir dette en god julefilm over det hele og jevne. Noe svak håndholdt kameraføring innimellom men til tider veldig bra. Filmen har også et sterkt tilgivelsesbudskap som er med og løfter opp filmen en god del. En god norsk julefilmsatsing!
4.67 av 7 - -
0.31 sekunder