Registrer Logg inn

Kristenfilm.com


Jakten på det bortkomne smykket (2004)

Sommerferien i Rosendal begynner å bli spennende når Gibbs kommer over en gammel radio fra krigens dager, og Betty og Sara treffer en eldre dame som viser seg å ha hemmelige forbindelser. De fem barna Lukas(Lende), Gibbs(Solvang), Sara(Svendsen), Betty(Berg) og Martin(Toft) aner ikke at de er på sporet av et meget verdifullt smykke, og enda mindre at to farlige skurker(Forsman og Hägglund) er på sporet av dem.

Vurdering

4.84 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 3min
Land: Norge
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Bjørn Olav Hammerstad
Manusforfatter
Benedikte Solvang
Manusforfatter
Renate Sjo
Manusforfatter
Skuespillere
Thomas Toft
Martin
Synnøve Westli
Margareta
Birgitte Vassnes
Margareta ung
Agnar Westli
Victor
Merete Birkeland
Kassadame
Daniel Hägglund
Skurk
Annet
Ruben Solvang
Cinematografi
Ruben Solvang
Redigering
Shelton Stanislaus
Cinematografi
Christoffer Osland
Cinematografi
Jan Egil Vestbø
Komponist
Bjorn Kato Sjøstrand
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Barna i Rosendal på nye eventyr

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

De fem barna er på nye eventyr i denne oppfølgeren til ”Sverdet” der de er på jakt etter et bortkommet smykke som har gått i arv fra slekt til slekt. Det tar ikke lange tiden før barna er på plass og starten på nye eventyr er i gang!Denne fortsetter budskapsmessig der den forrige slapp og har med gode bibelske prinsipper. Den første hadde allikevel noe mer, men denne tar ikke skade av å ha noe mindre av det. Her er det mer fokus på en spennende historie som vil fenge barna, der det også blir servert noen bibelske godbiter underveis. Barna bevarer sin enkle barnetro og under og mirakler skjer og Gud er med dem i dette eventyret som bærer på gode motiver tvers gjennom der barna ønsker å være til hjelp for hverandre og naboen i bygda!Kvalitetsmessig er denne noen hakk bedre enn ”Sverdet” og de har lært mye teknisk siden den forrige filmen. Storyen er mer original og kameraføringen er pusset litt opp og vi får mer spenning inn i handlingen. I den fine dramaturgien møter vi også på et gjennomsnittelig greit skuespill av barna og vi kan se at de har forbedret seg fra forrige film på dette området. Allikevel så fortsetter mikrofonen å synes i noen bilder som et litt irriterende element for dem som legger merke til slikt, men barna bryr seg ikke så mye om det og det er dem filmen først og fremst er laget for tenker jeg!Alt i alt gleder det meg å se at det er flere som lager kristne amatørfilmer i Norge og at de lærer for hver gang. Dette er et fint sluttprodukt med en rørende slutt! Passer fint inn i søndagsskolen og hjem med mindre barn! Et godt stykke norsk amatørfilm.
4.67 av 7 - -

Spennede mysterium for barn

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Selv om kvaliteten er noe av det man kan forvente av et lavbudsjetts barnefilm(men som er en sjanger der lista ikke trenger å settes så høyt så lenge filmen fenger) så har filmen likevel greid å fortelle en spennede historie barn vil like på en kjempegod måte. Budskap fra bibelen og kristenliv blir godt vevd inn i historien selv om det er ganske enkelt så blir det gjort på en god og hverdagslig måte.Vi følger fem barn på jakten etter et smykke i en radio de kommer over, samme smykket som to rømte forbrytere er på jakt etter. Plottet minner veldig om de gode gamle "Fem" bøkene som var veldig spennende å lese når jeg var liten, og jeg tror at denne filmen absolutt ville falt i smak. Tror også barn vil synes filmen er morsom med de karikerte forbryterne og spennede ved barn som kommer over en historie med røtter helt tilbake til krigen.Godt å se at det kommer noe bra barnefilm med spenende historie og godt budskap fra Norge. Det vil vi ha mer av.
5 av 7 - -
0.31 sekunder