Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Kamilla og tyven (1988)

Kamilla(Flaat) blir foreldreløs, og hun flytter til sin søkkrike onkel Ole(Furuborg) i Kristiansand. Men onkel Oles kone har ikke særlig sans for barn og vil sende Kamilla på kostskole i Danmark. Dette syns Onkel Ole er hjerteløst. Han vil "smugle" Kamilla til storesøster Sofie(Haaland), som arbeider som kjøkkenhjelp på en storgård på landet. Men underveis blir Kamilla mobbet og robbet. Heldigvis kommer Sebastian(Storhøi) henne til unnsetning, selv om han risikerer mye. Men Kamilla vet ikke at redningsmannen hennes er en tyv, på rømmen.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 42min
Kamilla og tyven 1, Kamilla and the Thief
Land: Norge
Språk: Norsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Grete Salomonsen
Manusforfatter
Kari Vinje
Forfatter
Skuespillere
Dennis Storhøi
Sebastian
Maria del Mar
Petra Sørgarden
Ole Moe
Bestefar
Anne Ma Usterud
Stor-Peders mor
Gwynn Øverland
Skolefrøken
Knut Østrådal
Lensmannen
Trine Liene
Fru Sørgarden
Produsenter
Odd Hynnekleiv
Produsent
Annet
Ragnar Bjerkreim
Komponist
Walter Lassally
Cinematografi
Skafti Gudmundsson
Redigering
Grete S. Hynnekleiv
Redigering
Sven Wickman
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En fin barnefilm med litt tam start

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den seks år gamle Veronika Flaat debuterer som Kamilla i denne hjertevarmende barnefilmen som baserer seg på den kjente barneboken ”Den vesle jenta og den store tyven” av Kari Vinje. Den foreldreløse Kamilla flytter over for å bo hos sin storesøster Sofie som bor et stykke lenger ut på landet. På togstasjonen, hvor hun skal til å ta toget, møter hun på den snille tyven Sebastian Kåk, og de innleder et nært vennskap som settes på prøve når Kamilla og Sofie finner ut hvem han egentlig er.

En flott barnefilm som har gode bibelske prinsipper som oppfordrer alle tyver til å ikke stjele mer. Dette skjer gjennom en barnebibel som Sebastian kjøper til Kamilla i forbifarten. Budskapet kommer aller tydeligst fram mot slutten av filmen som er hjertevarmende og god, men samtidig trist.

Dennis Storhøi og Veronika Flaat gjør det bra i sine aller første filmroller og redder filmen fra noe som jeg i starten trodde skulle bli en lavmelt norsk film men teatralsk skuespill deluxe. Dette avtar heldigvis noe utover i filmen, selv om det av og til kan skimtes.

En hjertevarmende film for alle i familien, spesielt for barn, med et viktig moralsk budskap. Filmen ble en stor suksess på kinoer over hele landet, ikke minst pga medvirkningen til Morten Harket, som er kjent fra den norske gruppen A-ha, i rollen som den nygifte Christoffer. Vi får også høre noen fine sanger som for eksempel ”Kamilla og Sebastian” sunget av Morten Harket. Få også med deg oppfølgeren: ”Kamilla og tyven – del 2”. Finnes også med engelsk lydspor.
5 av 7 - -
0.27 sekunder