Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Tempelriddernes skatt (2006)

Da Tempelridderne på 1100-tallet bygget rundkirkene på Bornholm, var det ikke bare for å beskytte og betjene øya og dens beboere. Det hemmelige brorskapet, som sies å eksistere den dag i dag, skjulte en verdifull skatt, og hvis man kan knekke koden, avslører kirkenes plassering skattens gjemmested. Fire fryktløse barn går i 2005 på skattejakt, men deres eventyr i sommervarmen skjer med livet som innsats. For snart er de forfulgt av både hettekledde mørkemenn og farlige skurker.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 25min
Tempelriddernes skat
Land: Danmark
Språk: Dansk

Medvirkende

Regissør
Kasper Barfoed
Forfattere
Mie Andreasen
Manusforfatter
Philip LaZebnik
Manusforfatter
Søren Frellesen
Manusforfatter
Jakob Vølver
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Mie Andreasen
Produsent
Kim Magnusson
Sjefsprodusent
Tivi Magnusson
Produsent
Annet
Jeppe Kaas
Komponist
Jan Richter-Friis
Cinematografi
Kasper Leick
Redigering
Charlotte Bech
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Eventyrsfilm for hele familien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Tempelriddernes skatt» er en spennende, fin og koselig dansk familiefilm om Katrine, godt spilt av Julie Gruntvig Wester, som skal bruke sommerferien sin på den danske øya Bornholm som ligger midt i Østersjøen med sine storartede ruiner fra tempelriddernes tid. Katrine treffer sine venner og et spennende eventyr starter.Filmen tar for seg også typiske familiesituasjoner som man sikkert vil kjenne seg igjen i, spesielt fra tidligere barndomsår. Selvom storyen kan bli noe rask og urealistisk til tider så synes jeg storyen er bra designet og det hele blir en fin film, spesielt for barn under ungdomsårene!Filmen har ikke noe spesielt kristent budskap men tar for seg endel av tempelriddernes historie og bakgrunn, samtidig som det kan være en ren og god familiefilm for dem som skulle ønske det!Filmen kan by på flott fotografering av Bornholms fredfulle ferielandskap. Skuespillet fungerer også bra til å være så små barn som spiller de sentrale rollene i filmen. Noen ganger kan vi merke oss at kvelds/nattfotograferingen ikke har skjedd i mørket, men at man har brukt et filter til å få det til å se ut som senkveld, dette kan man se ganske tydelig bl.a. gjennom skyggene som kommer fram via solskinnet og merkbart mørkere justert bilde. Men slike ting legger nok ikke barn merke til!

Filmen vant bl.a. prisen for betse barnefilm under Hamburg Film Festival i 2006.Dette blir allikevel god familieunderholdning, spesielt for dem som liker detektiv serier som «Fem» -serien! Ellers blir dette en liten blanding av Da Vinci-koden og en moderne «Arn» i barnevennlig form. Filmen har også to oppfølgere: «Tempelriddernes skatt II: Stormesterens hemmelighet» og «Tempelriddernes skatt III: Mysteriet om slangekronen».
4 av 7 - -
0.25 sekunder