Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Because of Winn-Dixie (2005)

Vi møter Opal(Robb), ei jente som sammen med sin predikantfar(Daniels) nylig har flyttet inn til en småby i Sørstatene i USA. Opal er på jakt etter venner og vet ikke hvordan dette skal gå til, for alle de forslagene som er lagt ut ikke er gode nok. Hun ber en bønn til Gud om å få seg venner og dette leder henne først til den pjuskete, men muntre bisken Winn-Dixie som hun finner etterlatt i en dagligvarebutikk. Hun bestemmer seg for ta ham med seg hjem og disse innleder et nært vennskap med hverandre, og ikke bare det, men Winn-Dixie er med på å lede mennesker uten håp sammen igjen.

Vurdering

5.5 av 2 stemmer

Fakta

Alle
1t 42min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Wayne Wang
Forfattere
Joan Singleton
Manusforfatter
Kate DiCamillo
Forfatter
Skuespillere
Lara Grice
Opals mor
Lenore Banks
Mrs. Detweller
John McConnell
Butikksjef
Jeff Daniels
Predikanten
Cicely Tyson
Gloria
Harland Williams
Politimann
Dave Matthews
Otis
Eva Marie Saint
Miss Franny
Courtney Jines
Amanda Wilkinson
Produsenter
Becki Cross Trujillo
Medprodusent
Joan Singleton
Produsent
Ralph S. Singleton
Sjefsprodusent
Trevor Albert
Produsent
Annet
Karl Walter Lindenlaub
Cinematografi
Rachel Portman
Komponist
Deirdre Slevin
Redigering
Donald Graham Burt
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Hundefilm for hele familien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En hjertevarmende familiefilm for alle hundelskere der ute. Den baserer seg på en bestselgende roman av Kate DiCamillo og har et fint budskap om vennskap og det å ta vare på hverandre. Budskapet går også videre til det å kunne tilgi dem som ikke er helt snille med deg og gi dem nye sjanser.Budskapet er vennskap, og selv om det hele blir satt sammen gjennom den gledesfylte hunden Winn-Dixie så kan det være et godt tegn på at Guds veier ikke nødvendigvis er som våre veier og at han kan bruke det som er mislykket eller mindre verdig i våre øyne. I dette tilfellet var det ikke hovedsakelig den ny innflyttede pastoren, men datteren og hunden som utretter de ting som kan sees på som verdifulle i Guds øyne. Gjennom jentas lille bønn til Gud om venner, så begynner uventede ting å skje.

Tross dette så kan filmen inneholde noen elementer av overfladiskhet og klisjé amerikanisert kristendom, men i det store og hele dreier filmen seg om det å bry seg om de utstøtte og de som ingenting har, noe som også var Jesu hjertesak når han levde her på jord.AnnaSophia Robb gjør en Young Artist Prisnominasjonsverdig innsats i denne familiefilmen som også bærer på et fint preg med skuespillere som Jeff Daniels og Cicely Tyson i bemerkelsesverdige roller.I det store og hele er dette en koselig film for de yngste i familien og legger vekt på viktigheten av vennskap og hva det kan utrette rundt en. Hvis du liker Lassie filmene eller serien så vil du sikkert like denne her også.
5 av 7 - -
0.25 sekunder