Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

Bruno(Butterfield), en uskyldig og naiv 8-åring, tvinges uten forvarsel til å flytte fra sitt trygge hjem i Berlin til den tyske landsbygda. Rastløs og full av kjedsomhet ignorerer Bruno sin mors(Farmiga) gjentatte formaninger om å holde seg unna bakhagen og setter kursen mot ”gården” han har sett i skogen. Der møter han en jevnaldrende gutt(Scanlon) og et uventet vennskap oppstår.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 31min
Land: England, USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Mark Herman
Forfattere
Mark Herman
Manusforfatter
John Boyne
Forfatter
Skuespillere
Richard Johnson
Bestefar
Sheila Hancock
Bestemor
Asa Butterfield
Bruno
László Áron
Lars
Jack Scanlon
Shmuel
Amber Beattie
Gretel
Rupert Friend
Lt. Kotler
David Hayman
Pavel
Produsenter
Mark Herman
Sjefsprodusent
Rosie Alison
Medprodusent
David Heyman
Produsent
Christine Langan
Sjefsprodusent
Mary Richards
Medprodusent
Annet
James Horner
Komponist
Michael Ellis
Redigering
Benoît Delhomme
Cinematografi
Martin Childs
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En uvanlig historie om vennskap

Mirmax- og BBC films samarbeider her for å få til dette som ser ut til å være en velfortalt historie basert på en prisbelønnet roman av John Boyne, om en liten gutt på 8år som ikke finner seg helt til rette på det nyinnflyttede stedet. Dette forandrer seg når han oppdager en konsentrasjonsleir litt lenger inn i skogen, eller en "gård" som han oppfatter det til å begynne med. Han er uvitende om hva som skjer der, men etter at han møter på en jevnaldrende gutt ved piggtrådgjerdet så begynner ting litt etter litt å gå opp for ham.Dette er først og fremst en film om vennskap mellom to barn. Videre får vi innblikk i grusomhetene under andre verdenskrig og behandlingen av jøder på denne tiden. Et sitat som filmen bæres på er sitatet av John Betjeman:”Childhood is measured out by sounds and smells and sights, before the dark hour of reason grows”. Dette ser vi blir mer og mer sant etterhvert som filmen går sin gang.Kvalitetsmessig er denne helt grei. Godt spilt av guttene Asa Butterfield og Jack Scanlon som spiller Bruno og Shmuel, som begge også ble nominert til en Young Artist Award.

Lyden kan slite litt til tider og er vel det som kan trekke ned innimellon. Filmen mangler litt av det lille ekstra som får en til å få et realistisk preg av filmens handling, men det er så som så.I det store og hele er dette en fin film som også kan være med å gi mindre barn en litt bedre forståelse av hva jødene måtte gjennom under andre verdenskrig, at alt ikke bare var pent og pyntelig slik Hitler ofte prøvde seg med gjennom propagandafilmene sine om disse såkalte arbeidsleirene.

Jeg synes filmen får en litt for brå slutt og at handlingen går litt for fort fram mot slutten. Men tross dette er filmen en sterk bit historie selv om historien i seg selv ikke baserer seg på en sann hendelse.
5 av 7 - -
0.52 sekunder