Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

The Devil's Arithmetic (1999)

Hannah (Kirsten Dunst, Spider-Man, Mona Lisa Smile, Spider-Man 2) er en ung jødisk amerikaner som ikke interesser seg særlig for sin families religiøse tradisjoner eller deres bakgrunn. Når hun våkner opp og befinner seg i en konsentrasjonsleir under andre verdenskrig blir virkeligheten en annen. Hun blir vitne til de djevelske handlingene jødene måtte oppleve. Hannahs forståelse for det hennes familie og folk har gått igjennom blir mye tydeligere. For å kjenne igjen ondskap, må man ha opplevd den...

Vurdering

5.33 av 2 stemmer

Fakta

12
1t 32min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Donna Deitch
Forfattere
Jane Yolen
Forfatter
Robert J. Avrech
Manusforfatter
Skuespillere
Produsenter
Mimi Rogers
Sjefsprodusent
Jay Cohen
Sjefsprodusent
Dustin Hoffman
Sjefsprodusent
Chris Ciaffa
Sjefsprodusent
Lee Gottsegen
Produsent
Tom Kuhn
Produsent
Murray Schisgal
Produsent
Fred Weintraub
Produsent
Robertas Urbonas
Medprodusent
Kerry Zook
Medprodusent
Annet
Robin Katz
Redigering
Frédéric Talgorn
Komponist
Jacek Laskus
Cinematografi
Gregory Melton
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Setter en stopper for likegyldighet

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er et innblikk inn i en tysk konsetrasjonsleir der jødene kjemper en iherdig kamp for å overleve. Den likegyldige Hannah får også oppleve sitt livs største reise!En sterk film, basert på en roman av Jane Yolen, som tar for seg en liten del av jødeutryddelsen under andre verdenskrig der jøder opplevde hat og undertrykkelse av blodtørste og maktsyke nazister.Idag finnes det sikkert mange mennesker som mer eller mindre er likegyldige eller uinteresserte i det som skjedde med jødene under andre verdenskrig, denne filmen vil kanskje få dem på andre tanker. En oppvekker for en likegyldig verden!Filmen leverer oss gode skuespillerpresentasjoner av Kirsten Dunst (kjent fra "Spiderman" filmene) og Brittany Murphy(kjent fra bl.a. "Clueless", "Just Married" og "8Mile") og vi får virkelighetsnære inntrykk fra en konsentrasjonsleir.En film som kan anbefales i historieundervisning på skoler rundt om i landet for å kanskje vekke interessen til noen sovende elever!

Alt i alt er dette en god TV-produksjon som taler jødenes sak! Handlingen i filmen er nok ikke direkte basert på noen sann historie men gir oss allikevel et blikk i hvordan det var i mange konsentrasjonsleire under krigen!
5.33 av 7 - -

Noen tradisjoner er viktige

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En av de mindre kjente filmene som Brittany Murphy rakk å spille i, TV filmen ”The Devil’s Arithmetic”, er kanskje også en av de mest seriøse hun spilte i, og muligens en av de bedre. Filmen tar opp hvor viktig det er for jødene å huske det som skjedde under andre verdenskrig og knytter det opp til feiringen av utgangen fra et annet fangenskap, nemlig den i Egypt i påskehøytiden.Hannah Stern er en typisk dagens ungdom som ikke tar tradisjonen så tungt og deltar motvillig i feiringene, men så snur alt seg når hun tas tilbake i tid og opplever hvordan det var i en av konsentrasjonsleirene. Filmen gir ikke så mye informasjon om hvilken leir, og er ellers ikke veldig interessert i historie, men desto mer opptatt av relasjonene og opplevelsen til Hannah i leiren. Jeg liker plottet veldig godt og den viser på en veldig god måte hvorfor noen tradisjoner er viktige og ikke bør tas lett på. Opplevelsen ser også ut til å knytte Hannah nærmere sin familie og kanskje til og med Gud.En litt ukjent perle av en film som lett kan anbefales.
5.33 av 7 - -
0.39 sekunder