Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Saras nøkkel (2010)

Paris, juli 1942. Sara(Mayance), en 10-årig jødisk jente rekker akkurat å få gjemt unna sin yngre bror i klesskapet. Bare minutter senere arresteres resten av familien på brutalt vis av det franske politiet, under den beryktede jøde-arrestsjonen, Vel' d'Hiv. Den unge jenta låser døra og gjemmer nøkkelen, overbevist om at hun skal komme tilbake og låse ut sin bror noen timer senere. Men timer blir til døgn, og Saras desperasjon tiltar.

60 år senere, i forkant av minnedagen for Vel' d'Hiv, får den amerikanske journalisten Julia Jarmond(Scott Thomas) oppdraget å skrive en artikkel om denne svarte dagen i Frankrikes historie. Under arbeidet med saken snubler hun over Saras neddyssede familiehistorie, og hun blir raskt overbevist om at det er denne hendelsen hun skal avdekke. I arbeidet med saken snubler Julia over flere tegn som leder henne mot Sara, samtidig som hun begynner å stille spørsmål ved sitt eget liv - og sin fremtid.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

1t 46min
Sarah's Key, Elle s'appelait Sarah
Land: Frankrike

Medvirkende

Regissør
Gilles Paquet-Brenner
Forfattere
Gilles Paquet-Brenner
Manusforfatter
Tatiana De Rosnay
Forfatter
Serge Joncour
Manusforfatter
Skuespillere
Aidan Quinn
William Rainsferd
Kristin Scott Thomas
Julia Jarmond
Michel Duchaussoy
Édouard Tezac
Paul Mercier
Michel Starzynski
Joseph Rezwin
Joshua
James Gerard
Mike Bambers
Mélucine Mayance
Sara Starzynski
Niels Arestrup
Jules Dufaure
Frédéric Pierrot
Bertrand Tezac
Dominique Frot
Geneviève Dufaure
Produsenter
Stéphane Marsil
Produsent
Gaetan Rousseau
Sjefsprodusent
Clément Sentilhes
Medprodusent
Annet
Max Richter
Komponist
Pascal Ridao
Cinematografi
Hervé Schneid
Redigering
Françoise Dupertuis
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En journalists søken etter svar

Det er juli, 1942 og vi befinner oss i Paris. Sara er en 10 år gammel jødisk jente som akkurat rekker å gjemme lillebroren sin i et skap og låse skapdøren etter seg før det franske politiet kommer for å arrestere familien. Tanken om broren i skapet er med henne og det er bare spørsmål om tid før det er for sent. I 2009 er det en journalist som prøver å spore opp historien og finne ut av familien og det som egentlig har skjedd.Dette er en sterk film om grusomme hendelser under andre verdenskrig basert på en roman av Tatiana De Rosnay. Etter det jeg kan se så er ikke filmen basert på en sann historie, men de grusomme hendelsene, eller rammene, som fant sted i Paris rundt denne tiden skal vist være sanne, og det finnes sikker flere lignende ”Sara-historier” som fant sted under krigen.

Filmen tar også frem noen moralske dilemmaer som abort og stemningen som kan oppstå rundt en slik situasjon.Godt skuespill og veksling mellom engelsk og fransk, nåtid og datid, fungerer fint. Filmen får frem en spesiell stemning rundt krigens grusomheter og den gjemmer ikke på følelsene. Alt i alt en bevegende og viktig film for dem som ønsker å få et innblikk i krigshistorie fra andre verdenskrig.
5 av 7 - -
0.32 sekunder