Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Agnus Dei (2016)

Året er 1945 og den franske legen Mathilde jobber på et feltsykehus i Polen. Det har gått et halvt år siden den tyske okkupasjonsmakten overga seg, og befolkningen prøver etter beste evne å stable landet på beina igjen. En dag blir Mathilde oppsøkt av en nonne som trygler henne til å bli med tilbake til et nærliggende kloster, hvor en annen nonne er i ferd med å føde. Det utvikler seg et sterkt bånd mellom den ateistiske og rasjonelle Mathilde og og de sterkt troende nonnene, men da det viser seg at det finnes hele sju høygravide nonner innenfor veggene, er det åpenbart at klosteret har holdt skjult en mørk hemmelighet.

Vurdering

5 av 1 stemme

Fakta

12
1t 51min
The Innocents, Les innocentes
Språk: Russisk, Polsk, Fransk

Medvirkende

Regissør
Anne Fontaine
Forfattere
Anne Fontaine
Manusforfatter
Philippe Maynial
Manusforfatter
Pascal Bonitzer
Manusforfatter
Alice Vial
Manusforfatter
Sabrina B. Karine
Manusforfatter
Skuespillere
Lou de Laâge
Mathilde Beaulieu
Katarzyna Dabrowska
Anna
Eliza Rycembel
Teresa
Joanna Kulig
Irena
Vincent Macaigne
Samuel
Agata Kulesza
Mère Abesse
Agata Buzek
Maria
Anna Próchniak
Zofia
Helena Sujecka
Ludwika
Mira Maluszinska
Bibiana
Produsenter
Eric Altmayer
producer
Klaudia Smieja
Medprodusent
Eliza Oczkowska
Medprodusent
Genevieve Lemal
Medprodusent
Isabelle Grellat
Medprodusent
Philippe Carcassonne
Medprodusent
Nicolas Altmayer
Produsent
Annet
Caroline Champetier
Cinematografi
Joanna Macha
Produksjonsdesign
Annette Dutertre
Redigering
Grégoire Hetzel
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Et av krigens traumatiske følger

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

For et kloster i Polen er det en stor skam om det kommer ut at nonnene ble voldtatt av soldater fra begge sider under krigen, og at 7 av dem er blitt gravide. De trenger hjelp og Mathilde, en doktor hos røde kors, blir deres redning i å bringe barna til verden men ikke uten motstand fra nonnene som ser det som en videre ærekrenkelse. Hos nonnene er det en stor kamp og traume etter hendelsene som sitter igjen, som både skaper tvil men også medfølelse og nytt samhold. Mathilde må bygge tillit og overbevise dem at hun skal få muligheten til å være deres doktor selv om det bryter med klosterets regler og deres løfter om å ikke la noen berøre deres kropp.

Som mange lignende filmer så er det en trist atmosfære med krig og elendig. Hele filmen har et kaldt filter som forsterker inntrykket som skal gis om at det ikke er en varm og trygg tilværelse. Temaet til tross, så er det litt kjedelig med at det er dette inntrykket som går igjen av klosterliv fra film til film. Heldigvis så er det ikke en film kun om nonners hemmelige begjær, kanskje nettopp fordi det er løst basert på en sann historie. Det betyr ikke at filmen er dårlig, tvert imot - det er en sterk film som har en historie å fortelle og som forteller den effektiv og medfølelse spesielt gjennom ateistiske Mathilde som får kjenne på nært hold hvor forsvarsløse og sårbare nonnene var.
5 av 7 - -
0.31 sekunder