Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Anne Franks siste dager (1988)

Anne Frank(Jacobs) ga tilintetgjørelsen ikke bare et ansikt- hun ga den også ord. Fra sitt skjulested skrev hun dagboken som skulle komme til å bli verdens mest leste bok. Kvinnen som med sitt eget liv som innsats skjulte Anne og familien Frank, heter Miep Gies(Steenburgen) - en av vår tids største og mest blyge helter. Dette er hennes historie.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 36min
The Attic: The Hiding of Anne Frank
Land: USA, England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
John Erman
Forfattere
Alison Leslie Gold
Forfatter
William Hanley
Manusforfatter
Miep Gies
Forfatter
Anne Frank
Forfatter
Skuespillere
Ronald Pickup
Koophuis
Tom Wilkinson
Silberbauer
Paul Scofield
Otto Frank
Gary Raymond
Kraler
Victor Spinetti
Herman Van Daan
Mary Steenburgen
Miep Gies
Lisa Jacobs
Anne Frank
Ian Sears
Peter van Daan
Huub Stapel
Jan Gies
Eleanor Bron
Edith Frank
Produsenter
John Erman
Medprodusent
Alison Leslie Gold
Medprodusent
William Hanley
Medprodusent
David Cunliffe
Medprodusent
Timothy J. Fee
Produsent
Nick Gillott
Produsent
Marjorie Kalins
Produsent
Kenneth Kaufman
Sjefsprodusent
Michael Lepiner
Sjefsprodusent
Annet
Richard Rodney Bennett
Komponist
Peter Jackson II
Cinematografi
Jerrold L. Ludwig
Redigering
Malcolm Middleton
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Kjent historie fra ukjent helt

Under andre verdenskrig, under Nazistenes okkupasjon av Amsterdam, bestemmer Otto Frank, far til Anne Frank, å skjule familien sin for Nazistene. De får god hjelp av Tysk-Østerrikeren og deres gode venn, Miep Gies. Vi møter også på Anne Frank og får ett lite innblikk i hennes dagbokskriving.En grei skildring av en av tidenes mest kjente historier fra andre verdenskrig, tidligere fortalt gjennom dagboken til Anne Frank, men i dette tilfellet gjennom øynene til Miep Gies som hjalp Frank familien i skjul. Vi får innblikk i Nazistenes hånligheter og latterliggjøring av jøder og folk generelt, og vi får se hvordan familien Frank gjør sitt for å overleve i den skjulte loftetasjen under krigen som kostet utallige jøder livet.Ikke den aller beste kvaliteten, men godt skuespill og et Emmy vinnende manus gjør filmen verdt en titt for dem som interesserer seg for krigshistorie og for enkelthendelser som fant sted under krigen.

Filmen er heller ikke av de mest grafisk brutale og kan passe fint i undervisningssammenheng på skoler. Grei film, som til tider kan være noe tam, men den får fortalt det den skal. Merk deg at dette ikke er filmen som baserer seg på Anne Franks dagbok, men som baserer seg på Miep Gries skildringer av det som fant sted. Anne Franks dagbok er også filmatisert (1959 og 1980).
4 av 7 - -
0.49 sekunder