Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Anne Frank: The Whole Story (2001)

Når krigen begynte var hun bare en liten jente. Når krigen var over var hun en stemme for sin generasjon. Dette er historien om Anne Frank, hvordan hun og familien gjemmer seg under krigen og til slutt blir deportert til konsentrasjonsleire, basert på hennes verdenskjente dagbok.

Vurdering

5.7 av 1 stemme

Fakta

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Kirk Ellis
Manusforfatter
Melissa Müller
Manusforfatter
Skuespillere
Ben Kingsley
Ben Kingsley
Otto Frank
Hannah Taylor Gordon
Anne Frank
Lili Taylor
Miep Gies
Adolf Hitler
Seg selv
Robert Russell
Mr. Keesing
Joel Kirby
Politiman
Klara Issova
Janny Brandes-Brilslijper
Dominique Horwitz
Hans Goslar
Brenda Blethyn
Auguste Rottgen-van Pels
Tatjana Blacher
Edith Hollander-Frank
Produsenter
David R. Kappes
Produsent
Kirk Ellis
Medprodusent
Hans Proppe
Sjefsprodusent
Tomas Krejci
Sjefsprodusent
Annet
Elemer Ragalyi
Cinematografi
Ondrej Nekvasil
Produksjonsdesign
Christopher Rouse
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Krigen fra en jentes perspektiv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Basert på Anne Franks dagbok og senere bok om hennes historie tar denne filmen med oss på hele reisen fra krigens innvirkning begynte å vise seg i Annes omkrets og til slutten som vi alle vet hvordan endte. Filmen er gjort fra Annes perspektiv som en jente som ikke helt vet hva som er på vei, der de voksne snakker om voksenting og hun bare vil snakke om jenteting og sine drømmer for framtiden. Innføring av segregasjon skjer sakte og virkningene er både synlige, slik som “jøder forbudt” skilt og obligatorisk davidstjerne på klær, men også mer usynlig slik som mentaliteten til menneskene rundt og mobbing på skolen. Største delen av filmen handler om hvordan familien og noen venner av dem flytter og gjemmer seg i en loftleilighet og deres streven om å holde seg skjult under krigen mens mange jøder blir fraktet bort til konsentrasjonsleir.

Dette er vel og merke en lengre film(eller miniserie) laget for TV i et utradisjonelt format, så det kan virke noe uttdatert selv om kvaliteten stort sett er ypperlig. Med i rollebesetningen finner vi blant annet Ben Kingsley som viser at dette er en satsning med kvalitet over seg, og skuespillet er ellers god hele veien også Hannah Taylor Gordon i sin bærende rolle som Anne Frank. Det er en film om å leve og å vente, så direkte spennede historie er det ikke men da legges også vekten over på persongallieriet og deres psykologiske utvikling midt i krigen.

På egne ben står denne som en veldig god og realistisk portrett av Anne Frank, uten at jeg helt vet hvordan den sammenligner seg med de andre filmene som er laget om henne.
5.7 av 7 - -
0.68 sekunder