Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

De fordømtes reise (1976)

Dette er en sann historie. året er 1939. I tyskland sendes tusenvis av jøder til konsentrasjonsleirene. Men 937 fanger får sjansen til å kjøpe seg fri. Den 11. mai kaster et fartøy loss med Cuba som destinasjon. Men når de skal legge til kai i Havana, blir de stoppet. I virkligheten har jødene blitt utnyttet i et djevelsk propogandaspill iscenesatt av Josef Goebbels(Keyser). I og med at de nektes asyl på Cuba, skal nazistene vise verden at den jødiske rasen ikke er ønsket noen steder, og dermed berettige Hitlers utryddelsepolitikk. Fartøyet tvinges igjen ut i internasjonalt farvann. Skrekken og deperasjonen sprer seg blant passasjerene ettersom de nærmer seg tysk jord - og tilintetgjørelsen. Det er da Kaptein Schroeder(Sydow) tar en meget dristig besluttning.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

2t 31min
Voyage of the Damned
Land: England
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Stuart Rosenberg
Forfattere
Steve Shagan
Manusforfatter
David Butler
Manusforfatter
Max Morgan Witts
Forfatter
Gordon Thomas
Forfatter
Skuespillere
Max von Sydow
Max von Sydow
Kaptein Schroeder
Orson Welles
José Estedes
Jonathan Pryce
Joseph Manasse
Faye Dunaway
Denise Kreisler
Victor Spinetti
Dr. Erich Strauss
Malcolm McDowell
Max Gunter
James Mason
Dr. Juan Remos
Julie Harris
Alice Fienchild
Fernando Rey
President Bru
Produsenter
William Hill
Medprodusent
Robert Fryer
Produsent
Annet
Wilfred Shingleton
Produksjonsdesign
Tom Priestley
Redigering
Billy Williams
Cinematografi
Lalo Schifrin
Komponist
Desmond Saunders
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En stjernespekket historie

En stjernespekket film fra midten av 70-tallet, basert på en sann historie, om et jødisk mannskap ombord på båten «St.Louis» på vei fra Hamburg til Havanna med frihet fra det tyske fangenskapet foran seg. Det hele blir snudd opp og ned når båten ikke får lov til å gå i havn i Havanna og må dermed snu og noe grusomt venter alle ombord. Max von Sydow spiller rollen som kapteinen på båten som gjør alt som står i hans makt for å hjelpe jødene ombord. Lee Grant gjør også en Oscarnominasjonsverdig presentasjon som den nyforelskede Lili Rosen.

Det er alltid noe spesielt ved filmer som baserer seg på sanne historier og dette er intet unntak. Det blir enklere å leve seg inn i det som tok sted og man føler medynk med personene ombord. Filmen tar for seg jødenes kamp om å kjempe seg til frihet der det ikke gjelder å gi opp men å holde ut i håp om at det faktisk er en redning der ute. Å holde ut selvom andre går under og svikter! Et ganske anonymt men viktig stykke jødisk historie som er verdt å få med seg selvom filmen i sin lengde kan bli noe langtekkelig og langdrøyd.

Filmen scorer godt på god kvalitet på bå bilde, skuespill og stemningen som den gir. Filmen ble også Oscarnominert i kategoriene for beste musikk og manus og mottok en Golden Globe samt flere nominasjoner. Filmen inneholder hele ti skuespillere som er tidligere Oscarbelønnet eller nominert.

Alt i alt en grei film som for det meste skildrer stemningen ombord og hvordan den etterhvert utarter seg. Vi blir godt kjent med de forskjellige personene ombord, og kanskje litt for godt, siden filmen kan bli noe langdrøyd pga. dette. Det tar en stund før ting begynner å skje og samtalene utenfor båttraktene kunne vært laget noe mer interessante. Filmen mangler ikke på gode og kjente skuespillere som jo er med å gir filmen det lille løftet det trenger for å nå dit den har nådd. Filmen eksisterer også i en 2t.14min. versjon på verdensmarkedet.
4 av 7 - -
0.37 sekunder