Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Skjulestedet (1975)

Filmen følger livet til Corrie ten Boom(Clift), hennes far(O'Connell), og søsteren Betsie(Harris). Vi får være med fra de stille årene før Andre Verdenskrig, til undergrundsarbeidet deres som reddet livet til talløse jødiske familier. Den dyre prisen de måtte betale for sitt arbeid var arrestasjon og fangenskap i en av Nazi-tysklands mest fryktede konsentrasjonsleirer.
Midt i den grusomme ondskapen og lidelsen, møter Corrie og Betsie den hardeste test på sin tro til Gud og deres kjærlighet til å elske alle mennesker.

Vurdering

5.7 av 1 stemme

Fakta

2t 25min
The Hiding Place
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Allan Sloane
Manusforfatter
Corrie ten Boom
Forfatter
Lawrence Holben
Manusforfatter
Skuespillere
John Gabriel
Professor Ziener
Julie Harris
Betsie ten Boom
Robert Rietty
Willem ten Boom
Nigel Hawthorne
Pastor De Ruiter
Irene Prador
Wrochek
Jeanette Clift
Corrie ten Boom
Janette Legge
Erika
Eileen Heckart
Katie
Arthur O'Connell
Casper ten Boom
Produsenter
William F. Brown
Sjefsprodusent
Annet
Michael Reed
Cinematografi
Tedd Smith
Komponist
Ann Chegwidden
Redigering
John Blezard
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Sterk og realistisk

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Filmen er basert på den sanne historien om Corrie og Betsie ten Boom, som har fengslet mer enn 10millioner lesere. Filmen fører oss inn i et av kvinneleirene og viser oss dens grusomheter, og beviser bl.a. at det virkelig går ann å elske sine fiender midt i de mørkeste timer av ens liv.

Før jeg så filmen for andre gang, var jeg å besøkte to konsentrasjonsleirer i Polen, og det gjorde nok filmen ekstra sterk og realistisk. En sterk filmatisering av den klassiske boken med samme tittel. Filmen bygger seg sakte men sikkert opp til å bli både spennende, gripende og Jesusfokusert. Jeanette Clift ble også nominert til en Golden Globe pris for beste nykommer.

Filmen har ikke den beste bildekvaliteten på markedet, men med skuespill på Golden Globe nivå, så tenker man nok ikke så veldig mye på den. "Skjulestedet" og "Time To Run" er de eneste filmene av World Wide Pictures (Billy Grahams filmselskap) som har kommet så høyt som til en Golden Globe utdeling. Vi ser at kristne filmer også kan gjøre det bra.
5.7 av 7 - -
0.19 sekunder