Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Tempelriddernes skatt 2: Stormesterens hemmelighet (2007)

I 1361 nærmet den danske Kong Valdemars hær seg bymurene omkring Visby på Gotland. Imens lagde den unge jomfruen Sigrd spor ut til gjemmestedet for en fantastisk skatt. Sigrid rakk å fullføre oppdraget sitt, men hun ble fanget og muret inne i et tårn, fordi hun nektet å avsløre skattens gjemmested.

Nesten 700år senere skal den 14-årige danske jenta Katrine(Wester) og hennes venner følge sporene for å finne hennes kidnappede far(Gantzler) og den forsvunne skatten. Men det fryktede Sorte Brorskap er på sopret av dem og skatten. Vil det lykkes ungene å fnne Katrines far, og vil Sigrid rekke ut hånden gjennom tiden og hjelpe dem på deres ferd?

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 17min
Tempelriddernes skat II: Stormesterens hemmelighed
Land: Danmark
Språk: Dansk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Søren Frellesen
Manusforfatter
Philip LaZebnik
Manusforfatter
Skuespillere
Kurt Ravn
Erik Isaksen
Ulf Pilgaard
Johannes
Peter Gantzler
Christian
David Owe
Sven
Trine Pallesen
Dorthe
Produsenter
Mie Andreasen
Produsent
Kim Magnusson
Sjefsprodusent
Tivi Magnusson
Produsent
Annet
Jeppe Kaas
Komponist
Manuel Alberto Claro
Cinematografi
My Thordal
Redigering
Thomas Krag
Redigering
Søren Krag Sørensen
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Historisk detektivarbeid

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I denne oppfølgeren til det suksessrike danske familieeventyret «Tempelriddernes skatt» fortsetter eventyret et år senere fra samme sted men til et nytt sted! Det er igjen manuskriptforfatteren Philip LaZebnik, som nå sammen med Søren Frellesen, setter de dramatiske begivenhetene inn i et historiefyllt perspektiv, med en story som vil fenge, spesielt de mellom 7 og 14år!

Katrine, Mathias, Nis og Fie setter sine liv til for å redde sin far som er blitt tatt til fange av noen som står i ledtog i et spill som er mer enn en middelalder uke i Visby på Gotland.

Bli med i denne artige detektivfilmoppfølgeren som går i rene «Fem» og «Bobsey barna» stil og lover mye spenning og detektivaction for både unge og eldre.Filmens budskap er mer historisk enn kristent og tar frem bl.a. ting rundt «Paktens ark» og «Den hellige gral» som liksom skulle ha tilhørt Jesus. Hvor mye som er sant ved det historiske vet jeg ikke, men hele historien blir allikevel interessant og artig å følge med i.

Hovedpersonene i filmen har vokst og blitt noe eldre og det er viklet inn et romantisk preg som også mot slutten gir oss et godt poeng! Det er noe mer banning i denne filmen enn i den forrige, noe som blir litt unødvendig og blir ikke så barnevennlig!Skuespillet fortsetter i god stil, selvom det innimellom blir noe flatt og dårlig men den tar seg fort opp med sin sjarm, spenning og sine morsomheter. Denne er kanskje ikke like populær som den første men allikevel bevarer den en spenning og story som er verdt å få med seg. En fin oppfølger som holder seg på noenlunde på likt nivå som den første filmen i serien, med endel urealisme og fantasi, men dette hører vel med til slike filmer. Greit å ha fått med seg den første filmen før man hopper over til denne. Oppfølger: «Tempelriddernes skatt III: Mysteriet om slangekronen»
4 av 7 - -
0.26 sekunder