Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Tempelriddernes skatt 3: Mysteriet om slangekronen (2008)

Ifølge legenden overlevde Apostelen Paulus på mirakuløst vis et skipsforlis utenfor kysten av Malta. Han konverterte øyboerne til kristne, og som takk overrakte de ham et symbol på hans innsats (sistnevnte er ikke bibelsk) - en kostbar Slangekrone. Nesten 2000 år senere skal den danske stormester for tempelridderne, Christian(Gilsfort), levere kronen tilbake til Den Maltesiske Ridderorden. Han tar med seg sin datter Katrine(Wester) og hennes venner til den vakre, historiske øya. Men det blir alt annet enn ferie for de fire unge vennene - Slangekronen faller nemlig i feil hender. Helt galt går det da Mathias(Andersen) blir kidnappet som en del av et middelaldersk offer-rituale - Vil det lykkes de unge å få tilbake Slangekronen og redde Mathias?

Vurdering

3.67 av 1 stemme

Fakta

1t 23min
Tempelriddernes skat III: Mysteriet om slangekronen
Land: Danmark

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Søren Frellesen
Manusforfatter
Philip LaZebnik
Manusforfatter
Skuespillere
Emma Leth
Elena
Mick Øgendahl
Jens
Peter Gilsfort
Christian
Cecilia Zwick-Nash
Dorthe
Produsenter
Kim Magnusson
Sjefsprodusent
Mie Andreasen
Sjefsprodusent
Tivi Magnusson
Produsent
Johanne Stryhn Felding
Produsent
Christian Potalivo
Produsent
Claus Willadsen
Medprodusent
Annet
Jeppe Kaas
Komponist
Manuel Alberto Claro
Cinematografi
Else Højsgaard
Redigering
Birger Møller Jensen
Redigering
Søren Gam
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

En eventyrsfyllt avslutning på serien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dette er film nummer tre i serien om «Tempelriddernes skatt» og fører oss helt ned til Malta og tar oss inn på nytestamentlig og historisk-bibelsk grunn der deler er tatt fra Bibelen mens historien om at Paulus skulle ha mottat en slangekrone som et symbol for hans innsats med å konvertere Malteserne til kristendommen mest sannsynlig bare er oppdiktet, for dette ser vi ikke noe til i Bibelen.

Tross dette så er filmen i nåtid og stormesteren, faren til Katrine har hatt denne slangekronen gjemt i en hemmelig kjeller for nå å levere den tilbake dit den egentlig hører hjemme som et tegn på fred. Men alt går ikke som det skal og de fire barn, der tre av dem nå har blitt ungdommer, innvikles inn i et nytt hemmelighetsfullt eventyr med mye action og mystikk.Desverre lander ikke denne helt på nivå med de to andre filmene i serien selvom denne sikkert vil være like underholdende for barn mellom 7 og 14år som de to foregående. Filmen tar for seg endel historie ved trofast hjelp av Nis, en av de fire, som litt for enkelt og intellektuelt løser ting omtrent fra løse lufta, allikevel med avgjørende hjelp fra de andre, med hvert sitt fagfelt! Filmen slår på stortrommen med usannsynlighet bl.a. angående kronens verdi og tilfeldighetene som inntreffer. Samtidig så er kjærlighetshistorien som er viklet inn i filmen egentlig bare tåpelig og gir barn et kanskje noe usunt bilde av hva det vil si å forelske seg samtidig som filmen også kan lære oss noe av farene ved det.En helt grei kvalitetsmessig slutt på serien med helt ok skuespill og et greit spenningsnivå, selvom barna vil digge denne noe mer enn voksne, så man må nok synke litt ned på barnas nivå!

Vi ser også at Christian, som er faren til Katrine, ikke lenger spilles av Peter Gantzler, men er byttet ut med Peter Gilsfort! Ingen vesentlig tabbe men senker troverdigheten allikevel littegranne.

Sammenlagt er triologien en helt grei eventyrssamling om «Paktens ark», «Den Hellige Gral» og i denne siste filmen en mystisk «Slangekrone».
3.67 av 7 - -
0.31 sekunder