Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Cracking the Da Vinci Code (2004)

Nå avsløres for første gang spenningen bak mysteriet i Dan Browns bestsellende roman "Da Vinci koden". Simon Cox, forfatteren av den internasjonale bestsellende "Nøkkelen til Da Vinci-koden", leder denne inngående dokumentaren som avslører alle mysteriene rundt koden. Vi blir tatt med på alle de historiske plassene for å se med egne øyne svarene på gåtene. Dessuten får vi ta del i ett flertall eksklusive intervjuer, med blant andre Dan Brown i jakten på sannheten rundt den Hellige Gral.

Vurdering

2.33 av 1 stemme

Fakta

1t 28min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Simon Cox
Geof Petch
Forfattere
Simon Cox
Manusforfatter
Skuespillere
Simon Cox
Vert
Dan Brown
Seg selv
Clive Prince
Seg selv
Lynn Picknett
Seg selv
Mark Oxbrow
Seg selv
Robert Miano
Forteller
Dr. Stephen A. Hoeller
Seg selv
Produsenter
Simon Cox
Produsent
Geof Petch
Produsent
Peter Sahagen
Produsent
Larry Katz
Sjefsprodusent
Wayne S. Williams
Sjefsprodusent
Annet
Simon Cox
Cinematografi
Grisha Alasadi
Redigering
Grisha Alasadi
Cinematografi
Paul Hoffman
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Et lite gnostisk dykk i Dan Browns roman

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

I kjølevannet av den kontroversielle og verdensberømte romanen ”Da Vinci Koden” av Dan Brown er det både blitt laget spillefilm og en rekke dokumentarfilmer. Dette er nok en av de første som tar for seg romanen og dybdene den prøver å formidle og tar for seg de forskjellige maleriene og de hemmelige kodene man kan merke seg i dem. Dokumentaren prøver å få fram fakta og fiksjon, men faller fort i en grøft til forsvar for de gnostiske evangeliene som noen mener ble utelatt med vilje fra Bibelen for ikke å avsløre dype hemmeligheter i Jesu liv og lære. En av intervjuobjektene sier til og med at disse evangeliene hadde hatt like mye grunn til å ha blitt inkludert blant de bibelske bøker som evangeliene som ble valgt. Hun er dessverre på tynn is her og viser seg å ikke ha så mye kunnskap om hvilke kriterier var lagt til grunn i utvelgelsen av den ferdige kanon og hvordan de bøkene og brevene som ble valgt utmerket seg fra andre skrifter som ble utelatt.Det interessante i filmen er dybdene som blir vist av maleriene til Da Vinci som ikke var kristen i det hele tatt, men mer antikristen, noe som dybdene i flere av maleriene hans tilsies å vise.

Dokumentaren i sin helhet synes jeg blir noe uklar og man bør ha lest boken på forhånd for kanskje å forstå dokumentaren best mulig i sin helhet, noe jeg ikke har gjort.

Lyden i produksjonen er noe variert og filmverten Simon Cox prater rett i kamera som om han hadde brukt en slags webcamera stil som passer best i YouTube produksjoner og ikke i dokumentarfilmer som denne. Hele dokumentaren mister troverdighet og gir meg en uggen følelse av en gnostisk ånd som preger filmen med en noe plagsom djevelsk latter i sluttsekvensene av den. Se heller de andre dokumentarene anmeldt på denne siden og hopp over denne, hvis du ikke er veldig interessert å vite noen nærmere detaljer om maleriene Dan Brown tar frem i sin roman, noe du kan få et litt dypere innblikk i gjennom denne litt labre produksjonen.
2.33 av 7 - -
0.2 sekunder