Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (6.4)
Stream på

Da Vinci Koden (2006)

Ekspert på religiøse symboler, Robert Langdon(Hanks), blir tilkalt til et merkelig mord i Louvre. Sophie Neveu(Tautou), en kryptolog hos politiet, ser budskapet som hennes avdøde bestefar Sauniere(Marielle) prøver å sende henne og Langdon. Politiet på sin side mistenker Langdon, og med dem i hælene flykter Neveu og Langdon samtidig som de nærmer seg hemmelighetene til Sauniere, sionordenen og den hellige gral.

Vurdering

4 av 2 stemmer

Fakta

12
2t 22min
The Da Vinci Code
Land: USA
Språk: Engelsk, Fransk, Latin

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Dan Brown
Forfatter
Akiva Goldsman
Manusforfatter
Skuespillere
Tom Hanks
Dr. Robert Langdon
Dan Brown
Mann ved forelesing
Cheryl Howard
Person på bok signering
Ian McKellen
Sir Leigh Teabing
Alfred Molina
Biskop Manuel Aringarosa
Audrey Tautou
Sophie Neveu
Sarah Wildor
Prestinne
Produsenter
Ron Howard
Produsent
Dan Brown
Sjefsprodusent
Brian Grazer
Produsent
Todd Hallowell
Sjefsprodusent
Kathleen McGill
Medprodusent
Louisa Velis
Medprodusent
John Calley
Produsent
Annet
Hans Zimmer
Komponist
Salvatore Totino
Cinematografi
Daniel P. Hanley
Redigering
Mike Hill
Redigering
Allan Cameron
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Tro mot boka, men ikke historien

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Da Vinci Koden av Dan Brown er en bok som har skapt utrolig mye debatt etter at den kom ut, kanskje mest fordi den sier at alt er basert historiske fakta mens det motsatte viser seg å være tilfellet. Likevel så er det mange som tar til seg teoriene og tror at noe holder mål, og dermed kan debatten starte. Hvis du ikke vet hva du skal svare så kom det i kjølevannet av boken og filmen flere bøker og dokumanterer som avslører Da Vinci Kodens teorier, og disse er også å anbefale fordi man slik lærer mye om kristendommens egentlige historie.Til tross for at bokens teorier var erklært fallitt fra vitenskapelig hold, så velger filmen likevel å beholde det aller meste uten alt for mange moderasjoner. Det gjør selvsagt at innholdet ikke er så mye hold i, men at filmen blir en interessevekker og ikke minst en utrolig spennende thriller i likhet med boka. Noen scener ligner veldig på det jeg forestilte meg når jeg leste boken, og selv om det er tatt noen friheter så synes jeg de er så like at filmatiseringen er vellykket. Filmen er utrolig godt gjennomført i en sjanger som jeg er stor fan av.Allerede når filmatiseringen ble annonsert var det klart at filmen ville være en suksess og samtidig forlenge debatten som boken startet. Med et stort budsjett og ingen andre enn Tom Hanks i hovedrollen sammen med Audrey Tautou, så er det en film som absolutt er verdt å se, men man må selvsagt passe på hva man velger å svelge.
4.67 av 7 - -

En omdiskutert myte blir film

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

«Da Vinci Koden» er basert på Dan Browns bestselgende og omdiskuterte roman med samme navn. Nå har den kommet i filmversjon med kjente skuespillere som bl.a. Tom Hanks og Jean Reno. Første halvdelen av filmens handling pågår om kvelden og uti nattens mørke og det hele utarter seg dystert med mørke undertoner. I andre halvdelen øker spenningen litt, men da pågår handlingen på lyse dagen, men de mørke undertonene holder seg der fortsatt.Historien er litt innviklet og vanskelig å skjønne hvis man ikke følger godt med og ikke er litt kvikk i hodet og kanskje ikke har lest boken. Jeg selv har ikke lest boken og selv etter å ha sett filmen to ganger så vil jeg si at den var like innviklet andre gangen. Kanksje handlingen for min del bare var meningsløs og latterlig, det får seerne selv bestemme.

Det at man begynner å tro på myten filmen portretterer som sann historie og fakta er latterlig, kanskje det er lettere å tro gjennom boken, det vet ikke jeg.Når man ikke klarer å henge helt med så blir filmen fort litt kjedelig og langtekkelig, selvom jeg faktisk klarte å følge med gjennom hele filmen og lurte satdig på om jeg kanskje skjønte handlingen allikevel. Litt begge deler kanskje. Filmen har et dypt katolsk preg over seg og det plager meg og den lykkes dårlig med å portrettere det jeg var ute etter. Det finnes bedre filmer med det katolske preget! Filmen tyr ikke til jomfru Maria dyrkelse, men man kan lure på om man får innblikk i Maria Magdalena dyrkelse.Skuespillet var helt greit, selvom noen av rolletolkningene bærer en lik tone gjennom hele filmen og jeg synes det blir litt kjedelig og ensidig til tider.

Ønsker du nærmere innblikk fra et kristent ståsted til boken/filmen, så kan du jo se "Da Vinci kodens bedrag", en dokumentar film som avslører koden for deg!

En noe bedre oppfølger til denne er allikevel "Engler & Demoner".
3.33 av 7 - -
0.51 sekunder