Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Dig (2015)

FBI etterforskeren Peter etterforsker et dødsfall i Jerusalem og må motvillig sammarbeide med det lokale politiet for å løse mysteriet, som etter hvert viser seg å være noe mye større enn noen av dem kunne tenke seg.

Vurdering

2.7 av 1 stemme

Fakta

10t
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Gideon Raff
6 episoder
Millicent Shelton
2 episoder
Allan Arkush
1 episode
S.J. Clarkson
1 episode
Forfattere
Gideon Raff
Manusforfatter
Tim Kring
Manusforfatter
Carol Barbee
2 episoder
Bradford Winters
2 episoder
Sharon Hoffman
1 episode
Barry O'Brien
1 episode
Jesse Peyronel
1 episode
Skuespillere
Mark Ivanir
Defense Minister
Ori Pfeffer
Golan Cohen
Lauren Ambrose
Debbie Morgan
Anne Heche
Lynn Monahan
Richard E. Grant
Ian Margrove
Jason Isaacs
Peter Connelly
Assi Cohen
Shem
Guy Selnik
Avram
Alison Sudol
Emma Wilson
Produsenter
Michael Wray
4 episoder
Mark Winemaker
Produsent
Liat Benasuly
8 episoder
Jenna Santoianni Glazier
8 episoder
Karni Felsenthal-Ziv
4 episoder
Alon Shtruzman
4 episoder
Annet
Michael Ruscio
(1 episode, 2015)
Donn Aron
5 episoder
Liana Del Giudice
3 episoder
Adam Bluming
2 episoder
Tom Costantino
2 episoder
Jim Towne
2 episoder
Anthony Cowley
10 episoder
Damir Gabelica
8 episoder
Nathaniel Goodman
1 episode
Itai Ne'eman
9 episoder

Lignende filmer

Anmeldelser

Mysterie med religiøse overtoner

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Denne detektivdrama serien er et av de der vi startet med et ganske enkelt mysterium som så utvikler seg til å bli av typen redde verden fra undergang nærmest der man umulig kan vite hvem som er innblandet og hva som er planlagt. Temet som er høyst religliøst handler om at det kommer i agentens søkelys nyss om et planlagt armageddon av noe slag i en seremoni ved tempelhøyden i Jerusalem. Til dette så må ting nøye planlegges over flere årtier(eller århundreder), for det må forstres opp en yppersteprest til å gjøre oppgaven. Det må fostres opp en lytefri ku som fraktes fra Norge til Jerusalem og ikke minst, all besmykning til yppersteprestens brystplate må bli funnet. Til dette trenger man alt fra sekter til arkeologer og alt må foregå i det stille der likevel veldig mange er innblandet. Logisk sett holder denne serien altså veldig lite vann.

Mysteriefaktoren er temmelig høy og man for følelsen av at desto dypere inn man kommer desto større blir mysteriet sammen med mange tvister underveis. Det er ikke måte på hvor mange personer som er innblandet og hvor mye fram og tilbake som må til for å finne ut av ting. Kanskje det er seriens store svakhet, det at man umulig greier å nøste opp i alle tråder helt fordi man mistet oversikten over dem. Serien greier likevel greit å dele opp historien i noen løp slik at man får skilt de fra hverandre fram til de etterhvert bringes sammen. Det skal likevel mye fantasi til for å lage en slik serie, og med litt inspirasjon tatt fra bibelen sammen med en klype salt så fungerer det på merkelig vis ganske greit.

Kvaliteten på serien er god nok, men det tas ofte snarveier for å viske unna vanskelig logistikk og umuligheter. Guds finger gjør seg også bemerket ved noen tilfeller helt bevisst fra skapernes side for å hinte til at det kanskje er en makt fra oven som har en finger med i spillet. Hovedfokuset religiøst er på jødedommen, og den er ganske karikert. Det er likevel flott at de ofte tar i bruk hebraisk siden handlingen foregår stort sett i Jerusalem noe som gjør at serien føles mer for seg gjort. Alt i alt, mye god og lett underholdning med religiøse overtoner som trolig ikke tåler kritikken dersom man først begynner å telle svakhetene.
2.7 av 7 - -
0.42 sekunder