Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (7.9)
Stream på

Messiah - Sesong 1 (2020)

En mann står fram som en opprører som preker som om han er Jesu kommet tilbake. Han skaper international oppmerksomhet og dermed også oppmerksomheten til en CIA agent som forsøker å finne ut av hvem han er og hva hans plan er. Mannens følgerskare vokser og det gjør også alvoret i situasjonen. Er han Guds sønn eller en svindler verden ikke har sett før?

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

7t 10min
Messiah
Land: USA

Medvirkende

Regissør
James McTeigue
Kate Woods
Forfattere
Michael Petroni
Manusforfatter
Bruce Marshall Romans
Manusforfatter
Eoghan O'Donnell
Manusforfatter
Emily Silver
Manusforfatter
Brandon Guercio
Manusforfatter
Michael Bond
Manusforfatter
Amy Louise Johnson
Manusforfatter
Kelly Wiles
Manusforfatter
Skuespillere
Jason Burkey
Militær assistent
Philip Baker Hall
Kelman Katz
Thomas Kopache
Dommer Harold Pleva
Michelle Monaghan
Eva Geller
Makram Khoury
Mullah Umar
Dermot Mulroney
President Young
Tim Johnson
Dwayne
Mehdi Dehbi
Al-Masih
John Ortiz
Felix
Produsenter
Michael Petroni
Produsent
Mark Burnett
Produsent
Roma Downey
Produsent
James McTeigue
Produsent
Eoghan O'Donnell
Produsent
Bruce Marshall Romans
Produsent
Bruce Marshall Romans
Sjefsprodusent
Eoghan O'Donnell
Sjefsprodusent
James McTeigue
Sjefsprodusent
Frank Salvino
Produsent
Annet
Johnny Klimek
Komponist
Gabriel Isaac Mounsey
Komponist
Danny Ruhlmann
Cinematografi
Martin Connor
Redigering
Joseph Jett Sally
Redigering
Cece Destefano
Produksjonsdesign
Hugh Bateup
Produksjonsdesign

Lignende filmer

Anmeldelser

Kan en mann trollbinde verden?

Fra før har vi mange filmer og serier som fantaserer om hvordan en eventuelt Jesus annen komme til jorden vil være. Eller hva om det var en falsk profet som bare utgav seg for å være Jesus? Hva om det var antikrist? “Messiah” er en veldig påkostet nytt forsøk på dette, og det er serie av god kvalitet produsert for Netflix som gjør det hele til et slags mysterium. Al-Masih, meget godt spilt, er en mann av få ord som lar seg føre hvor gud befaler, han leser mennesker godt, han vet ting om folk han ikke kunne visst og han samler skarer rundt seg ved å preke fred og harmoni mellom religioner i et konfliktfylt område. Alt dette gjør ham veldig attraktiv for den som ser på, og det bygges opp en slags sympati for mannen og hans bevegelse. Samtidig så følger en CIA agent nøye med og de greier etterhvert å finne ut mer om hvem han er noe som begynner å skape et annet bilde av mannen. Hvilket stemmer? Legger man mer vekt på de miraklene som skjer eller de som ikke skjer?

Spennende utgangspunkt til tross synes jeg serien drar litt i lengden og glemmer seg bort innimellom. Vi følger karakterer som ikke har så mye å si for hovedhandlingen kun for å bygge sentiment og å skape noe forvirring for å forlenge plottet. Skaperne glemmer heldigvis ikke å legge inn viktige ting og seriens slutt får deg til å ville vite mer, men de har også lagt inn altfor mange ting som gjør at det er vanskelig å forklare hvordan det kunne skjedd uten guds innblanding - og likevel bygger de opp et bilde av Al-Masih som en sjarlatan uten sidestykke. Det er for enkelt, men samtidig pirrer det ens nyskjerrighet på historien.

Siden Al-Masih kommer til Amerika så er det også et spenningsmoment i om kristne vil akseptere eller forkaste denne messiasen som ekte vare eller som en anti-krist. Her synes jeg det er litt for mye naivitet bygget inn hos de kristne og alt for lite motstemmer, men det samme går for den islamistiske siden. Det strider mot mine forestillinger at der kan komme en forener mellom religioner der det er så mye som skiller dem. Det er likevel en slags psykologisk drakamp i mange av karakterene som man kan sette pris på, det gjør serien til en mindre overfladisk vindkast i filmverden.
4 av 7 - -
0.62 sekunder