Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Childhood’s End (2015)

Jorden blir invandert av en mystisk men tilsynelatende fredsommelig utenomjordisk vesen, Karellen. Karellen lover slutt på krig, sykdom, alderdom og alt som menneskene noen gang har slitt med. Det viser seg å stemme, men ikke uten en kostnad. Trenger man en tro på en Gud når man har alt? Hva mister menneskene når de blir styrt av en usynlig hånd og slipper å gjøre noe selv? Og hva skjer når Karellen viser fram sitt sanne vesen og avslører sin misjon?

Vurdering

3.3 av 1 stemme

Fakta

3t
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Nick Hurran
Forfattere
Matthew Graham
Manusforfatter
Arthur C. Clarke
Forfatter
Skuespillere
Mike Vogel
Ricky Stormgren
Charlotte Nicdao
Rachel
Hayley Magnus
Amy Morrel
Ashley Zukerman
Jake Greggson
Charles Dance
Karellen
Georgina Haig
Annabel Stormgren
Daisy Betts
Ellie Stormgren
Osy Ikhile
Milo Rodricks
Yael Stone
Peretta Jones
Produsenter
Michael De Luca
Produsent
Akiva Goldsman
Produsent
Matthew Graham
Sjefsprodusent
Kevin Blank
Medprodusent
Todd Sharp
Produsent
Alissa Phillips
Sjefsprodusent
John G. Lenic
Produsent
Annet
Eric A. Sears
Redigering
Philip Ivey
Produksjonsdesign
Yan Miles
Redigering
Sean Albertson
Redigering
Neville Kidd
Cinematografi
Charlie Clouser
Komponist

Lignende filmer

Anmeldelser

Småforvirrende ende på jorden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Vi følger hendelsene over flere tiår i tre episoder i denne miniserien som er skapt med utgangspunkt i ateisten og science fiction forfatteren Arthur C. Clarke sin roman med samme tittel skrevet i 1953. Dette er en veldig annerledes endetidsfortelling som er ganske storslagen i sin form(satt til moderne tid og fremover), men der vi følger bare episodisk og ganske fragmentert med fokus på et fåtalls personers opplevelse av hendelsene. Vi får dessverre ikke så alt for godt innblikk i Guds rolle i det hele selv om det er blir snakket om religion flere ganger. I en kristen film hadde dette hatt hovedfokus.

Mange av trådene blir liggende å henge igjen i luften noe som får serien til å virke dyp og gjennomtenkt fordi man må gjøre opp sine egne meninger underveis. Personlig liker jeg denne måten en historie blir fortalt ganske godt så lenge det virkelig er et poeng med det hele som på noe vis tydeliggjøres utover. Her er ting litt for flytende og noen elementer i historien er ganske merkelige som gjør at du blir sittende å lure på alt litt for lenge hva den egentlige meningen er. Det er likevel tegn til at historien til Clarke har vært med å formet sjangeren på mange måter.

Vi følger Ricky Stormgren som blir valgt av Karellen til å være talerør når han kommer. Vi følger en vitenskapsman som vil finne ut av hva som egentlig holder på å skje. Vi følger en familie som er gravid med en jente som kommer til å bety mye for hendelsene fram i tid. Vi følger den troende terapauten som har nyss om at det kanskje er snakk om hendelser beskrevet i bibelen. I tillegg til disse så er det noen mindre linjer vi får innblikk i som syr sammen historien til en samlet helhet der alle brikker har sin plass på noe vis. Personlig synes jeg ikke serien greier å sammenfatte historien. Den blir for flytende og new age selv om den prøver å fortelle noe fint.
3.3 av 7 - -
0.31 sekunder