Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Expelled: No Intelligence Allowed (2008)

Mektig vitenskap har kastet ut smarte idér fra klasserommet... Det de glemte var at hver generasjon har sin Rebell! Denne rebellen, Ben Stein reiser rundt i verden på sin søken, og får tak i en fryktingytende sannhet... at lærere og forskere blir latterliggjort, nektet ansettelse, og til og med gitt sparken - bare for å anta at det kanskje finnes bevis for "design" i naturen. Kanskje livet ikke bare er et resultat av tilfeldigheter. I denne filmen sier Ben "nok er nok" - og INGEN tuller med Ben!

Vurdering

4.67 av 1 stemme

Fakta

1t 38min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Nathan Frankowski
Forfattere
Ben Stein
Manusforfatter
Kevin Miller
Manusforfatter
Skuespillere
Richard Dawkins
Seg selv
Adolf Hitler
Seg selv (arkiv foto)
Ben Stein
Seg selv som vert
Pat Robertson
Seg selv (arkiv foto)
Walt Ruloff
Stemme
Ronald Reagan
Seg selv (arkiv foto)
Joseph Stalin
Seg selv (arkiv foto)
Peter Atkins
Seg selv
Dan Quayle
Seg selv (arkiv foto)
Nikita Khrushchev
Seg selv (arkiv foto)
Produsenter
John Sullivan
Produsent
Walt Ruloff
Sjefsprodusent
Logan Craft
Sjefsprodusent
Annet
Nathan Frankowski
Cinematografi
Nathan Frankowski
Redigering
Andy Hunter
Komponist
Ben Huddleston
Cinematografi
Simon Tondeur
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

En spørrende ferd i evoulusjonens verden

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Den selvsikre Ben Stein vandrer rundt i de åpne, eller kanskje litt lukkede landskap etter svar på følgene av Darwinismen og spørsmålene rundt. Hva skjer når en går fra å være en Darwinist til å tvile på denne teorien som stadig flere blir hjernevasket til å tro på.Filmen har en del intervjuer med bl.a. ateisten og evolusjonisten Richard Dawkins og får fint fram noe av meningsløsheten i Darwinisme samt at den klarer å latterliggjøre den på en litt fin og behersket måte.

Dokumentaren her viser til forskere som har fått sparken fra sine arbeidsplasser for at de enten har begynt å tvile på evolusjonsteorien eller nevnt Inteligent Design i et foredrag. Filmen viser også historisk sett til hvilke grusomheter evolusjonsteorien har ført med seg. Den viser også de store usannsynlighetene ved evolusjonsteorien ved å henvise til menneskets DNA og cellenes kompleksitet.Filmen bærer en fin kvalitet over seg, men de svart-hvite arkivbildene som til tider dukker opp kan bli noe plagsomme i lengden og filmen kan bli noe forvirrende, og opphengt i en ting litt for lenge slik at den kan bli noe langdrøyd og kjedelig. Men er man interessert i temaet så gjør det nok ikke så mye. ”Expelled” inneholder også noen humoristiske innslag av den noe alvorsbetonte komikeren Ben Stein.Jeg hadde forventet mer av denne filmen, men den ender ikke helt i bånn hos meg. Den fokuserer veldig mye på ID og evolusjon og man får ikke så veldig mye åndelig ut av denne. Den prøver å være litt balansert men man kan merke seg at dette er en kristen produksjon som er ute etter å avsløre evolusjonsteorien på en kanskje litt skjult måte, noe som kan være bra. Den siste delen med intervjuet med Richard Dawkins er allikevel en av de bedre og mer avslørende biter. En film som sikkert kan være med å skape debatt.
4.67 av 7 - -
0.25 sekunder