Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

IMDb (3.8)
Stream på

The Fool (2018)

Hva skjer når verdens mest kjente ateist gjør narr av deg på internajsonal tv og sosiale medier? Ray Comfort fikk oppleve det når han gjorde sin sammenlikning mellom en colaboks og banan på sitt TV-Show. Han ble fort kjent som "The Banana Man" fordi moderne bananer er blitt modifisert av mennesker til å passe oss framfor å være slik en umodifisert banan er. Ateister rundt om internett gjorde narr av Comfort og bananen, men det åpnet også opp dører for Ray Comfort og han fikk dele evangeliet via ateistenes egne kanaler. Dette er denne historien.

Vurdering

3.65 av 2 stemmer

Fakta

1t 5min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Ray Comfort
Manusforfatter
Skuespillere
Kirk Cameron
Kirk Cameron
Seg Selv
Ray Comfort
Seg Selv
Richard Dawkins
Seg Selv
Jaclyn Glenn
Seg Selv
Produsenter
Ray Comfort
Produsent
Emeal Zwayne
Produsent
Annet
Ray Comfort
Redigering
Stuart Scott
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Underholdende men også noe naiv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Hvis du kjenner noe til Ray Comfort sitt arbeide, så er dette en slags bakomfilm om hvordan han ble kjent på grunn av sin banan sammenligning. Han svarer ikke så mye på det som er fakta rundt det annet enn at han mener det blir tatt ut av kontekst og brukt for å gjøre narr av ham, men det er mer om hva det førte til i livet hans og hvordan det åpnet dører for å snakke med ateister. Altså, en slags bakomfilm om resultatene av ikke bare banan episoden men også hvordan noen av hans andre prosjekt fikk større publikum enn de ellers hadde fått. En annen effekt var at noe han var flau over ble etterhvert noe han forstod han kunne bruke som en styrke ved å omfavne det.

Jeg synes likevel det ikke er en veldig god produksjon og det brukes alt for mye tid til å forklare hvordan hans bibel kom i handa til Penn Jillette og at Penn er på vei til tro på grunn av Ray Comfort og banana man episodene som gjorde ham mer kjent og via det kom i kontakt med mange fremtredende ateister. Det er også en slags reklame for noen av hans tidligere dokumentarer hvor det gis et kort sammendrag om hva de handlet om, slik at det blir en slags dokumentar som er knyttet til et tiår med produksjoner og sosiale medier og en del fram og tilbake mellom Ray Comfort og det ateistiske miljøet. En slags memoir på film. På mange måter morsomt å følge med på, spesielt med tanke på hvordan han tok all den latterliggjøringen han ble utsatt for, men på andre siden så er halvparten av denne dokumentaren helt unødvendig.
3.3 av 7 - -

Comfort går bananas blandt ateister

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Ray Comfort begynner å bli en erfaren filmskaper, og topper nå det hele med ”The Fool”, der det hele begynte, i en episode av den prisbelønnede kristne serien ”The Way of the Master”. Uten å regne med det, så spredde den kjente bananepisoden seg som varmt hvetebrød blant ateister; vel og merke, ikke først og fremst til frelse, men til latterliggjøring av Ray Comfort. Selv om han innrømmer at han var flau i disse årene, så har han lært mye og han mener at Gud har brukt denne episoden til å åpne dører for ham blant ateister. Hadde det ikke vært for denne episoden hadde Comfort sannsynligvis ikke nådd så langt med budskapet sitt som han har gjort. ”The Fool” handler om denne bananepisoden og ettervirkningene av den, fra det skjedde i 2003 til i dag.

Ray Comfort har nok møtt mye motbør blant ateister, men også blant kristne, for sine litt kontroversielle metoder som ikke faller i smak hos alle. I denne filmen som tar for seg historien om Banana Man så møter vi flere ateisters møte med analogien til Comfort; bl.a. Richard Dawkins, Lawrence Krauss, P.Z. Myers og Comforts etterlengtede møte med ateisten, komikeren og magikeren Penn Jillette. Vi får også et kort innblikk fra noen av filmene hans og videomateriale der ”Banana man” kommer fram, og ikke minst får vi også evangeliet servert i typisk Ray Comfort stil. Stilen hans har blitt noe klisjé og etter min mening kan den ved flere anledninger virke noe overfladisk. Det ser allikevel ut at den har virket til frelse hos flere, og spesielt mot slutten får man en skikkelig vekker. Rundt hele ”Banana man” konseptet har Comfort blitt en dåre for Kristi skyld, slik det står i 1.Kor.4:7. Han blir heller ikke noe mindre dåre når P.Z. Myers kaller ham den verste av kreasjonistene der ute. Filmen får allikevel fram en vennlig tone som han klarer å ha med ateistene.

Dette er en noe rotete film, med mye arkivfoto og ikke blant Comforts beste, men kanskje blant hans morsomste. Dokumentarkvaliteten er så som så, noe man må regne med når man graver i arkivet. Filmen blir også kanskje litt for glorifiserende av en slik hendelse, men det er jo bra at Comfort tar bananepisoden med en klype salt nå. Comfort benytter enhver anledning! La oss lære av engasjementet hans.
4 av 7 - -
0.3 sekunder