Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

George W. Bush: En troende i Det hvite hus (2004)

Han var øverstkommanderende for verdens eneste supermakt. Leder av den frie verden og overhodet for den amerikanske regjeringen. Presset og ansvaret var enormt, og det bringte George W. Bush ned på sine knær, i bønn.
Lik ingen annen president i USAs historie, lever George W. Bush frimodig, offentlig og oppriktig ut sin tro i jobben. BBC-korrespondent Justin Webb sier: "Ingen bruker mer tid på sine knær enn George W. Bush. Bush administrasjonen summer av lyden av bønn, med bønnemøter både dag og natt. Det er ikke uvanlig å se funksjonærer i Det hvite hus haste nedover korridorene med en bibel under armen."
Denne upolitiske dokumentaren forteller hvordan en manns innvielse til bønn og Guds Ord forvandlet hans liv og lederskap. Hans tillit til Gud ga ham nøyaktig det klarsynet og tryggheten som trengtes for å lede USA gjennom terrorangrepene 11. september, og de påfølgende krigene i Afghanistan og Irak.

Vurdering

4.33 av 1 stemme

Fakta

Alle
1t 10min
George W. Bush: Faith in the White House
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Forfattere
Joseph Meier
Manusforfatter
Sharon Dymmel
Manusforfatter
Skuespillere
George W. Bush
Seg selv
Ted Haggard
Seg selv
Doug Wead
Seg selv
Robert Scheer
Seg selv
James Robinson
Seg selv
Ralph Nader
Seg selv
Don Hodel
Seg selv
Laura Bush
Seg selv
Produsenter
Ted Beckett
Sjefsprodusent
Audrey Beckett
Sjefsprodusent
Annet
David Priest
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Dokumentar om en viktig manns tro

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

En interessant dokumentar som tar for seg noe av troslivet til USA's forrige president George W. Bush, fra hans tidlige alkoholbakgrunn til han møtte Jesus og fikk livet sitt forvandlet og hvordan han tydelig kan vitne på TV at Jesus har forvandlet livet hans. Noen mente at han dermed begikk politisk selvmord men fremtiden viste noe annet.

Vi ser ikke så mye til den motstanden han møtte av valgene han tok, men vi får et dypere innblikk i noe av kritikken han møtte pga. sin Gudstro og åpenhet av troen. Filmen tar på en måte frem mye av de gode sidene ved Bush, han medmenneskelighet og at han virkelig brydde seg om menneskene rundt seg. Det å være president med verden på sine skuldre er ikke den enkleste oppgaven og man vil ikke alltid bli likt av de valgene man tar i verdenspolitikken, spesielt når man åpent står frem som troende. Det sies at ingen sittende president har snakket så mye om Gud siden Abraham Lincoln.Vi ser også hvordan media ofte vrenger på ting og gir mennesker en grunn til å hate George W. Bush blant annet pga. krigen i Irak og Afganistan og derfor synes jeg det er godt å få en bredere side av Bush sitt liv noe man kan få gjennom denne dokumentaren som vil være en liten berikelse for de som ser den.Jeg synes det er godt å se hvor avhengig han var av sin tro i presidentembetet og hvor mye lit han egentlig la i Gud og det nye livet Han hadde gitt ham.

Det at folk har sett ham på sine knær i bønn på kontoret sitt og de personlige inntrykkene som enkeltmennesker har fått av ham som enkeltperson som filmen gir eksempler på, kan ikke annet enn å gripe en.

Filmen tar allikevel frem mest av den gode siden til Bush, selvom det stadig blir sitert noen utsagn fra kritikerne hans.Vi får også noen innblikk i hvordan han med klare svar har klart å motstå fristelser som har møtt ham underveis i president arbeidet. Utifra filmen får vi et ganske så ydmykt bilde av hvem Bush var og er. Vi får også et innblikk det inntrykket Billy Graham har vært på Bush og troen hans.Filmen bærer på en grei dokumentarkvalitet og har innimellom noen «spillefilm» snutter fra George W. Bush sin tidlige barndom til hans politiske liv og presidentembete. Ingen stor dokumenar, men den er enkelt og greit laget uten noen innput fra det Hvite hus eller Bush administrasjonen.Jeg synes, som en nøytral tilskuer til det som har skjedd under Bush sin tid som president, at dette er en fin presentasjon av hans tro og ærlighet i møte med mennesker og omgivelsene rundt ham. Ingen prisvinner, men verdt en titt!
4.33 av 7 - -
0.4 sekunder