Registrer Logg inn

Kristenfilm.com

Jesus Camp (2006)

Et økende antall evangelikale kristne i Amerika tror at det er en vekkelse underveis der den kristne ungdommen må ta over lederskapet for den konservative kristne bevegelsen.

"Jesus Camp" følger Levi, Rachael, Tory og en gjeng andre unge barn som drar på sommerleiren til Becky Fisher, som er en leir der barn fra 6 år blir lært opp i å være dedikerte kristne soldater i Guds armé slik at de kan ta Amerika tilbake til Kristus.

Vurdering

4 av 1 stemme

Fakta

1t 25min
Land: USA
Språk: Engelsk

Medvirkende

Regissør
Heidi Ewing
Rachel Grady
Skuespillere
Ted Haggard
Seg selv
Mike Papantonio
Radiostemme, Seg selv
Becky Fisher
Seg selv
Produsenter
Rachel Grady
Produsent
Heidi Ewing
Produsent
Nancy Dubuc
Sjefsprodusent
Annet
Jenna Rosher
Cinematografi
Mira Chang
Cinematografi
Michael Furjanic
Komponist
Neill Sanford Livingston
Komponist
Force Theory
Komponist
Enat Sidi
Redigering

Lignende filmer

Anmeldelser

Taler for seg selv

Kvalitet
Budskap
Personlig syn

Dokumentaren begynner med en kritisk radiostemme som mener at kristendommen har tatt en veldig gal retning i dagens USA. Han er bekymret for hva de kristne lærer sine barn. Så går vi over til Jesus Camp, en barneleir som fokuserer på å lære opp barn til å evangelisere og være brennende krigere for Gud.Jeg er selvsagt helt uenig med hvordan det hele foregår, noe som gjør det et veldig kontroversielt tema. Det er forståelig hvorfor de som ikke er kristne er vettskremte. Det er vanskelig å si om det er ekte, når barn roper ut bønner i tunger og rister på gulvet fordi de er berørte. Med det verste er kanskje de voksne, og hun lederen, som innrømmer hvor lett påvirkelige barna er men tror at det er den veien man må gå for å få dem til å oppleve Guds kraft.Et av argumentene er at barn er påvirkelige, og siden for eksempel terroristene har sine leire for å oppfostre terrorister fra ung alder så bør kristne også ha sine leire for å oppfostre barna sine i å være krigere for Gud. Tanken er for så vidt ok, men ”krigere for Gud” høres litt ekstremt ut, selv om det er riktig å lære opp barna i troen.”Jesus Camp” holder god kvalitet med foreldre, barn og ledere blir intervjuet og presentert sammen med små faktabokser(om de ”evangelikale kristne”) og møter med gråtende barn. Det finnes ikke så mange dokumentarer som tar opp temaet, og det gjør det ekstra interessant å se.Og ja, Harry Potter er veldig fyfy.
4 av 7 - -
0.32 sekunder